Ramzer (ODS): Žáci železnobrodské sklářské školy navrhli podobu ceny pro účastníky sympozia i na Den učitelů

14.09.2022 20:41

Nicole Jarošová a Radek Votoček – to jsou jména dvou vítězů výtvarné soutěže, kterou vyhlásil Liberecký kraj.

Ramzer (ODS): Žáci železnobrodské sklářské školy navrhli podobu ceny pro účastníky sympozia i na Den učitelů
Foto: ODS
Popisek: Starosta Frýdlantu Dan Ramzer

Jejím cílem bylo zpracování návrhu věcné ceny pro autory nejlepších prací, které vzniknou v rámci Sympozia uměleckoprůmyslových škol Libereckého kraje, a také pro pedagogy v rámci Dne učitelů. Oba studenty Střední uměleckoprůmyslové škole sklářské v Železném Brodě včera ocenil krajský náměstek Dan Ramzer. 

Anketa

Kdo po vládním zastropování cen bude demonstrovat, bude demonstrovat jen za proruskou orientaci, tvrdí Kalousek. Má pravdu?

3%
97%
hlasovalo: 37252 lidí

„Z celkem dvanácti došlých prací vybrala hodnotící komise jeden vítězný návrh. Jeho autorem je Radek Votoček. Podle něj budou vyrobeny věcné ceny pro autory nejlepších prací, které vzniknou v rámci Sympozia uměleckoprůmyslových škol Libereckého kraje,“ uvedl Dan Ramzer, náměstek hejtmana pro resort školství, mládeže, tělovýchovy, sportu a zaměstnanosti. „Sympozium se koná jednou za tři roky v uměleckoprůmyslových školách Libereckého kraje. Letos bylo sympozium bohužel kvůli nedostatku finančních prostředků na jeho uskutečnění zrušeno. Rozhodli jsme se ale s kolegy radními, že soutěž o návrh na podobu věcné ceny rušit nebudeme.“

Z dvanácti soutěžních návrhů byl nakonec vybrán ještě jeden od Nicole Jarošové. „Když jsme posuzovali dodané návrhy, napadlo nás, že bychom z nich mohli vybrat ještě jeden. Liberecký kraj každoročně odměňuje pedagogy za zásluhy v oblasti vzdělávání u příležitosti Dne učitelů a návrh Nicole se pro tyto účely doslova nabízel,“ vysvětlil náměstek Ramzer. Hodnotící komise s nápadem souhlasila, a proto byl vybrán a oceněn i druhý návrh.

Podoba obou návrhů zatím zůstane utajena. „Pro budoucí držitele ocenění bude samotná podoba věcných cen překvapením,“ uzavřel Ramzer.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vondráček (Svobodní): Právě EU pod vedením Německa je příčinou současné energetické krize

21:03 Vondráček (Svobodní): Právě EU pod vedením Německa je příčinou současné energetické krize

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k důležitosti zachování práva veta v tvorbě energetic…