Ransdorf (KSČM): Jak média lžou

30.04.2014 11:04

Aneb Profesionální žurnalistika v podání Emmy Smetana.

Ransdorf (KSČM): Jak média lžou
Foto: Archiv MR
Popisek: Miloslav Ransdorf

Někdejší redaktorka Novy Kateřina Kašparová (kdo si ji dneska ještě pamatuje?) před šestnácti lety napsala knihu Pravda přichází z Novy. Bulvární televize tehdy u nás měla obrovskou sledovanost a takový vliv, že na narozeniny Kašparové přišel i tehdejší premiér Klaus. Od té doby hvězda Novy poněkud zapadla, Nova propouští a její redaktoři se činí v boji proti pravdě, která prý z Novy někdy vycházela. 

S odvoláním na materiál sdružení Evropské hodnoty (z jehož týmu se nikdo nikdy nezajímal o to, co jsem dělal a dělám a metodika hodnocení, kterou zvolilo, je pochybná) Nova v pondělí 28. 4. odvysílala krátký vstup o tom, jak jsou čeští poslanci nevýkonní. Autorkami byly Emma Smetana a Zuzana Štíchová. O mně se v reportáži nezmínily v souvislosti s mou prací nad problémy energetiky, průmyslu, vědy a výzkumu, ale pouze zopakovaly lež holandské bulvární televize Geenstijl, která mě prý přistihla, jak jsem se v parlamentu jen zapsal a odešel.

Emma Smetana navštívila pracovně Brusel v týdnu, kdy se mi podařil důležitý počin- v EP mi prošel návrh zprávy o Eurostars 2 (jediný v segmentu komplexu Horizon 2020, ve kterém nedošlo k žádnému krácení finančních prostředků). Přestože přijela, aby informovala o činnosti českých europoslanců, o tomto mém úspěchu se, těžko říct proč, nikde nezmínila. Během týdne jsme spolu hovořili a Smetana se zeptala i na kauzu s bulvární televizí. Sdělil jsem jí, že je to výmysl, ten den jsem v parlamentu byl a pracoval. Byl jsem mj. na konferenci, o čemž svědčí tištěný program konference a písemně to dosvědčila organizátorka konference Ždanoka i vedoucí tiskového odboru EP van den Broeke. 

Nemyslím si, že je Smetana nedoslýchavá či podprůměrné inteligentní. Problém bude jinde. Měla možnost ověřit si má tvrzení přímo v EP, což neudělala. Když už se neobtěžovala v Bruselu, mohla si aspoň buď ona nebo její stejně profesionální kolegyně prohlédnout kopie potvrzení i programu konference na mém webu a facebooku. Ale výnosnější je lhát. Smetana se zachovala nestoudně a v rozporu s novinářskou etikou pomluvu vědomě a cíleně opakovala.Co se mne týče, zvažuji právní kroky, které by těmto lžím a nactiutrhačným výmyslům učinily přítrž. Právo na ochranu osobnosti, občanské cti a lidské důstojnosti mám jako každý občan této republiky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Miloslav Ransdorf

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zábranský (Piráti): Pražské náplavky oživí otevřená keramická dílna v kobce 1

18:09 Zábranský (Piráti): Pražské náplavky oživí otevřená keramická dílna v kobce 1

Návštěvníci pražských náplavek se mohou těšit na nové místo k zábavě, odpočinku a kreativnímu vyžití…