Ransdorf (KSČM): Miloš Zeman jako hrdina ruských bylin

18.08.2013 21:01

Kdysi jsem napsal, že Miloš Zeman není Čurila Plenkovič, který svatou Rus zbavil loupeživého ptáka Velikána Velikánoviče. Tehdy jsem žertoval, že Miloš Zeman tráví důchod na Vysočině, zatímco loupeživí ptáci jsou ve Strakově akademii, tedy sídle vlády ČR. Nyní je třeba se Miloši Zemanovi omluvit.

Ransdorf (KSČM): Miloš Zeman jako hrdina ruských bylin
Foto: kscm.cz
Popisek: Europoslanec za KSČM Miloslav Ransdorf

Konečně, po mnoha letech, má opravdový příběh. Je tím Čurilou Plenkovičem a oprostil českou společnost od přízraku loupeživých ptáků. Říkám přízraků, protože jejich existence byla už hodně oslabená (v posledních průzkumech klesli pod deset procent podpory veřejnosti), ale loupeživou činnost vůči peněženkám spoluobčanů provozovali dál a s nemenším zaujetím. Zvláště v tom vynikal menší loupeživý pták, strana Tuze opotřebovaných politiků (TOP 09).

Loupeživí ptáci ústy Martina Kuby mluví o tom, že jsou to nejlepší a nejodpovědnější pro Českou republiku, že bez nich nic nepůjde a vše se zhroutí, že utrpí mezinárodní prestiž naší země. Miroslav Kalousek se staví do role obrany standatrdní a normální politiky. Je to jako u kávy: je-li standardní, ení nic moc. A s normálností a normalizací mají Češi své zkušenosti.

Náš Čurila Plenkovič, zocelený objímáním stromů na Vysočině po celých deset let má ale trpělivost indiánského stopaře a vynalézavost šachisty. Ví, že i obyčejný pěšák může mít na příslušném místě ničivou sílu. A tak nechává působit státní zastupitelství a dosáhl toho, že v existujícím marasmu většina občanů kuriózně vzniklou Rusnokovu vládu (byť bez parlamentní důvěry) podporuje. Sněmovna, to je jiná. Tam strašil donedávna stále stín sto jedničky. Ale už hlasování o rozpuštění sněmovny, které dopadlo 96:92 ve prospěch rozpuštění byl signál, že vše může být jinak. Jistě kýžená stovacítka vyla v nedohlednu, ale posun to byl. Čurila Plenkovič trvá na svém a loupeživé ptáky do Straakovy akademie nepustí, i kdyby chtěli vzbudit sympatie tím, že si navléknou ženskou sukni. Miroslavě Němecové praskly nervy a z tryzny za padlou vládu utekla. Budou tedy předčasné volby.  Miloš Zeman se na Vysočině jodně naučil. Je tím lesníkem, který ví o tajných stezkách, kudy chodí lesní zvěř pít.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kscm.cz

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Langšádlová: Rada vlády vybrala laureáty Ceny vlády nadanému studentovi

22:01 Ministryně Langšádlová: Rada vlády vybrala laureáty Ceny vlády nadanému studentovi

Ve Strakově akademii se konalo v pořadí již 400. zasedání Rady pro výzkum, vývoj a inovace (RVVI, Ra…