Raždík (SPD): Vzpomínka hrdinovi padlému v boji proti americkému fašismu

25.02.2019 9:41

23.2.1928 se narodil Irwin Schiff. Vystudoval na univerzitě obor ekonomie a účetnictví a zbytek života vedl boj s americkou federální vládou o to, že žádný zákon v americké ústavě ani legislativě neukládá občanům platit daň z příjmu.

Raždík (SPD): Vzpomínka hrdinovi padlému v boji proti americkému fašismu
Foto: SPD
Popisek: SPD - Svoboda a Přímá Demokracie

Příjem (income) zmiňuje americká ústava pouze ve vztahu ke korporacím. Prodával americké daňové zákony s upozorněním na to, že žádný z nich neukládá americkým občanům platit daň z příjmu ani vést záznamy o účetnictví pro tento účel. V Nevadě pořádal rádiovou show, ve které volal na daňové úřady a nabízel 5000 dolarů tomu, kdo mu ukáže zákon, který ukládá američanům platit daň z příjmu.

Byl kritikem vydávání peněz americkou centrální bankou, protože podle americké ústavy má pouze kongress právo razit a vydávat mince, přičemž nic kromě zlata a stříbra nesmí být legální měnou. Kritizoval americkou justici za to, že umožňuje centrální bance vydávat protiústavně své vlastní bankovky nekryté zlatem. Mince a bankovky centrální banky označoval jako padělky skutečných peněz.

Krizoval federální vládu za půjčování pěněz. Americká ústava povoluje americké federální vládě si půjčovat peníze (anglicky to borrow money), ale neumožňuje půjčovat peníze komukoli jinému (anglicky to lend money). Tím pádem veškeré půjčky, které americká federální vláda poskytuje, od studentských půjček až po půjčky Mezinárodnímu měnovému fondu, jsou protiústavní a ilegální.



Kritizoval americký daňový úřad IRS za to, že zabavuje neplatičům daní majetek, přičemž neexistuje zákon, který by mu to povoloval. Narozdíl třeba od úřadu pro tabák a alkohol.

Upozorňoval na velmi rychle klesají příjmy a životní úrověň američanů od okamžiku skutečného zavedení daně z příjmu v roce 1943.  V té době byly americké platy nejvyšší na světě, ženy nepracovaly a muž byl schopen ze svého platu uživit celou rodinu, což dnes běžný američan nemůže zvládnout. V té době byly USA největším světovým věřitelem, dnes jsou největším světovým dlužníkem.

O tom, jak neplatit daň z příjmu napsal několik knih a pořádal semináře. Byl několikrát krátce uvězněn a bylo mu soudně zakázáno odpovídat na otázky ohledně jeho knih. To porušil s odvoláním na první dodatek americké ústavy o svobodě slova. To byl důvod k jeho definitivnímu uvěznění na 162 měsíců, což byl s ohledem na jeho věk 78 let doživotní rozsudek.



Irwin Schiff hovoří na sjezdu libertariánů v roce 1996

Dlouholetý kongresman, několikanásobný kandidát na prezidenta a kritik porušování americké ústavy ze strany federální vlády Ron Paul k úmrtí Schiffa ve vězení citoval H. L. Menckena:

"Pro kteroukoli vládu je nejnebezpečnější muž ten, který si dokáže domyslet věci sám, bez ohledu na převažující pověry nebo tabu. Téměř vždy dochází k závěru, že vláda, pod kterou žije, je nečestná, šílená a nesnesitelná."

Na závěr si připomeňme, co se stane pokud někdo opravdu prokáže, že americká federální vláda hrubě porušuje ústavu. Co se stalo, když Edward Snowden prokázal, že americká vláda protiústavně špehuje přes 200 milionů američanů? Musel utéct a požádat o politický azyl v "nedemokratickém Rusku, které porušuje lidská práva", protože ve vlastní "demokratické zemi, která chrání lidská práva" by byl s jistotou uvězněn a umlčen.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dostálová (ANO): 1,2 milionu nelegálních migrantů jen za loňský rok

16:05 Dostálová (ANO): 1,2 milionu nelegálních migrantů jen za loňský rok

Projev na 100. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k migračnímu paktu.