Ředitel Šimurda představil dozorčí radě plán na stabilizaci Janských Lázní

27.06.2013 9:21

Dozorčí rada Janských Lázní byla dne 26. 6. 2013 seznámena s plánem na stabilizaci ekonomické situace a ozdravení tohoto státního podniku. Ředitel pověřený řízením Janských Lázní Josef Šimurda ve svém konceptu počítá se zachováním lázeňského domu Vesna. „Lázeňský dům Vesna má renomé, dobré jméno mezi pacienty a tradici, na které je dle mého názoru třeba stavět,“ říká Josef Šimurda.

Ředitel Šimurda představil dozorčí radě plán na stabilizaci Janských Lázní
Foto: kralovehradecko-info.cz
Popisek: lázně - ilustrační foto

Nová koncepce počítá s rozšířením poskytované péče v tomto objektu i pro dospělé pacienty. „Dětských pacientů objektivně ubývá, je třeba tento fakt přijmout a přizpůsobit se mu, stejně jako to již řada dalších dětských zařízení udělala. Vesna bude poskytovat lázeňskou péči jak dětem, tak i dospělým,“ říká Josef Šimurda. Tento krok si podle něho vyžádá drobné stavební úpravy, které mj. zajistí, aby byla zdravotní péče i služby (jako ubytování a stravování) poskytována pro obě kategorie pacientů odděleně. Tyto úpravy budou prováděny v následujících zhruba 12 měsících. Dospělým pacientům by pak měla sloužit dvě samostatná patra Vesny, pro dětské pacienty bude i tak dostatek prostoru zajištěn (prostor pro ně určený plnohodnotně pokryje požadavky na léčbu).
 
Z dnes necelých 800 lůžek v celém komplexu Janských Lázní jich více než polovina (cca 460) bude i nadále sloužit léčebným účelům, ať už lázeňským či rehabilitačním. Zbývajících zhruba 300 míst by mělo být otevřeno široké veřejnosti: pro letní i zimní turistiku, kongresovou turistiku, wellness apod. „V tom vidím velký potenciál Janských Lázní, který zatím zůstával nevyužit. Věřím, že se to podaří změnit, i když je zřejmé, že se jedná o běh na dlouhou trať. Budeme se muset zamyslet, jak zapracovat na marketingových aktivitách, které by o atraktivitě místního prostředí a možnostech, které lázeňský komplex návštěvníkům nabídne, daly vědět širší veřejnosti,“ doplňuje ředitel Šimurda. Ministerstvo zdravotnictví je o jeho plánovaných krocích rámcově informováno: „Vím, že ke stabilizaci situace v Janských Lázních nevede jednoduchá cesta, nicméně směr, který naznačil pan ředitel Šimurda, mi připadá jako rozumný a určitě dává lázním velké šance na pokračování v jejich činnosti,“ vysvětluje Petr Salák, vrchní ředitel pro ekonomiku ministerstva zdravotnictví a zároveň člen dozorčí rady státního podniku.
 
Do čela dozorčí rady byla zvolena Hana Krausová, zástupkyně zaměstnanců Janských Lázní.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ministerstvo zdravotnictví

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

21:03 Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

Ve čtvrtek 18. dubna byla v Poslanecké sněmovně zahájena mimořádná schůze, svolaná na žádost opozice…