Řeháček (ČSSD): Prodáme uličku?

10.03.2016 11:15

Mělo by vedení našeho města rozprodávat funkční uličky v Ústí nad Orlicí soukromým osobám a nevratně tak osekávat veřejný prostor používaný občany města? Pevně věřím, že nikoliv.

Řeháček (ČSSD): Prodáme uličku?
Foto: CSSD.cz
Popisek: Logo ČSSD

Byl jsem proto velice překvapen, že širší vedení města (městská rada) tvořené zástupci ODS, KDU - ČSL, SNK Oušťáci a přeběhlíků, doporučovalo městskému zastupitelstvu privatizovat jednu z ústeckých uliček. Šlo konkrétně o spojnici ulic Třebovské a Za vodou. Tuto uličku používají mimo jiných osob i některé děti coby nejkratší a nejbezpečnější cestu do základní školy. Nesouhlas s prodejem navíc vyjádřily také tři ze čtyř oslovených institucí a to konkrétně odbory stavební, rozvoje města a životního prostředí městského úřadu.

I přes to vše vedení města doporučovalo prodej do soukromých rukou. Pokud by většina zastupitelů navrhovanou privatizaci odsouhlasila, byla by ulička definitivně zlikvidována a připojena k soukromému pozemku. Jedna komunikační trasa pro občany města by tak přestala navždy existovat.

Stal se ale malý zázrak. Našlo se totiž dost osvícených zastupitelů, kteří nakonec zabránili vedení města v této privatizaci. Ke šťastnému konci tohoto příběhu tak zbývá pouze jediné. Aby městské vedení, tak trochu sobě navzdory, o „nechtěnou uličku“ začalo v zájmu občanů řádně pečovat. Kopřivy, hluboké výmoly a nezpevněný povrch dovolují totiž nyní průchod jen těm nejotrlejším.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dufek (KDU-ČSL): Musíme u migračního paktu vymyslet taktiku, ne na sebe pokřikovat

19:02 Dufek (KDU-ČSL): Musíme u migračního paktu vymyslet taktiku, ne na sebe pokřikovat

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.