Řehoř (ODS): Kraj zvýší bezpečnost na svých silnicích

09.12.2021 21:24

Bezpečnost silničního provozu chce Královéhradecký kraj systematicky zvyšovat. Nechá si vypracovat bezpečnostní audity a inspekce nehodových míst a navrhnout optimální řešení současného stavu.

Řehoř (ODS): Kraj zvýší bezpečnost na svých silnicích
Foto: ODS
Popisek: ODS

Dodavatelem zakázky bude společnost Manifold Group, která s cenou 1,9 milionu korun vzešla z výběrového řízení. 

Anketa

Musíte v posledních týdnech šetřit na jídle?

65%
11%
hlasovalo: 39583 lidí

„Zpracované inspekce budou sloužit jako podklad pro přípravu našich záměrů – tedy projektových dokumentací na komplexní rekonstrukce vybraných úseků nebo pro individuální řešení zaměřená výlučně na řešení nehodových lokalit. Pokud již pro vybrané místo projektová dokumentace existuje, bezpečnostní audit ověří navržené řešení,“ vysvětluje radní Václav Řehoř odpovědný za oblast dopravy a majetku.

Bezpečnostní audity se týkají těchto úseků: II/327 Zábědov – Nový Bydžov, III/2997 Hradec Králové – Piletice, II/502 Jičín (ulice Poděbradova a Ruská), III/3012 Trutnov – Radeč (intravilán Starého Rokytníku) a III/3049 Červený Kostelec – Červená Hora – Česká Skalice.

Bezpečnostní inspekce proběhnou na dalších 13 místech: křižovatka II/321 s III/3211 („U Voříšku“), silnice II/284, II/501 a III/28 424 v Lázních Bělohrad, silnice II/284 a II/300 v Miletíně, křižovatka „U Papežů“ v Novém Městě nad Metují, křižovatka II/327 a III/32 736 v Levíně, křižovatka II/308 a III/3081 ve Slatině u HK, křižovatka II/308 s ulicí Lipová v HK, úsek II/304 mezi Přepychy a Bolehoští, II/295 na Přední Labské („Studené koleno“), II/284 z Nové Paky do Bělé u Pecky, II/303 Pěkov – Broumov („Pasa“), II/502 v Jičíně a II/300 Dehtov – Lipnice.

Přínosem bude také to, že u Státního fondu dopravní infrastruktury (SFDI), jako významného poskytovatele dotací na rekonstrukce silnic, zpracování bezpečnostního auditu zlepšuje hodnocení žádosti o dotaci a výrazně tak zvyšuje šanci na úspěch.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rajchl (PRO): Takže pane Turku, tady jsou fakta

7:02 Rajchl (PRO): Takže pane Turku, tady jsou fakta

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke slovům Filipa Turka (Motoristé sobě).