Řehoř (ODS): V Trutnově přibyla nová autobusová zastávka

25.11.2022 7:37

V Trutnově v Husitské ulici vznikla nová autobusová zastávka. Výrazně se tak zlepšila dostupnost veřejné dopravy obyvatelům nedalekého sídliště či Husitské ulice a návštěvníkům hřbitova.

Řehoř (ODS): V Trutnově přibyla nová autobusová zastávka
Foto: ODS
Popisek: ODS

Nová zastávka Trutnov, hřbitov obslouží cestující ve směru od Hradce Králové do centra města. 

Anketa

Skončí válka na Ukrajině v roce 2023?

57%
43%
hlasovalo: 17934 lidí
„Dlouho jsme usilovali o její vybudování i na základě podnětů přímo od občanů a konečně se nám podařilo se s krajským úřadem na způsobu realizace domluvit. Zastávka obslouží jak lidi z této lokality, tak žáky ze ZŠ Komenského či návštěvníky hlavního městského hřbitova, všem se výrazně zkrátí docházková vzdálenost,“ hodnotí vybudování zastávky Tomáš Hendrych, místostarosta města Trutnova.

Novou zastávku na silnici I/37 vybudoval Královéhradecký kraj v průběhu října. „O vznik zastávky jsme stáli a jsme rádi, že se konečně podařilo ji i fyzicky realizovat. Využili jsme změny výlukových jízdních řádů během opravy okružní křižovatky na Pražské, a když se jízdní řády vracely do původního stavu, tak jsme tam doplnili i tuto novou zastávku,“ doplňuje Václav Řehoř, radní Královéhradeckého kraje pro dopravu. Na nové zastávce budou stavět linky meziměstské dopravy i autobusy MHD. V průběhu jarních měsíců město ještě na zastávku doplní přístřešek pro zvýšení komfortu cestujících při čekání na svůj spoj.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátorka Zwyrtek Hamplová: Orbán - Musíme Evropu zachránit před novodobými soudruhy

14:07 Senátorka Zwyrtek Hamplová: Orbán - Musíme Evropu zachránit před novodobými soudruhy

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k čtvrtečnímu projevu maďarského premiéra Viktora Orb…