Řehoř (ODS): V sobotu zahájí provoz mezinárodní vlaky a cyklobusy do Polska

24.06.2021 21:24

Železniční společnost GW Train Regio a autobusoví dopravci CDS Náchod a AUDIS BUS spustí od soboty 26. června provoz mezinárodních linek do Polska. Pro cestující budou k dispozici do konce září.

Řehoř (ODS): V sobotu zahájí provoz mezinárodní vlaky a cyklobusy do Polska
Foto: ODS
Popisek: ODS

„Díky lepší epidemické situaci dopravci zahajují provoz mezinárodních linek. Vlaky budou jezdit na dvou linkách, a to z Trutnova přes Královec a Lubawku do Sędzisławi.

Anketa

Má Robert Šlachta vaši důvěru?

56%
37%
hlasovalo: 16628 lidí

Na té je také možnost přestupu na osobní vlaky ve směrech Jelení Hora a Wroclaw. Další variantou pro přepravu vlakem je linka z Adršpachu přes Meziměstí a Walbřich do Wroclawi,“ řekl radní pro dopravu Václav Řehoř

Turisty vyhledávanými místy v Polsku jsou například Křešov, Kamenná a Jelení Hora, zámek Książ, železniční muzeum Slezská Javořina či Wroclaw.

„Další možností, jak cestovat z Královéhradeckého kraje do Polska, je využití cyklobusů, kde budou k dispozici dvě linky. Cyklobusy pojedou z Nového Města nad Metují přes Náchod, Kudowu Zdroj, Zieleniec, Orlické Záhoří a Šerlich do Deštného v Orlických horách a také z Náchoda do Karlówa,“ dodal radní Řehoř.

V souvislosti s aktuálně platnými protiepidemickými pravidly je pro vstup do Polska nutné mít buď potvrzení o dokončeném očkování proti covid-19, od něhož uplynulo nejméně 14 dní nebo potvrzení o negativním antigenním či PCR testu, od kterého uplynulo maximálně 48 hodin.

Bližší informace o mezinárodních spojích do Polska najdete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

21:03 Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

Ve čtvrtek 18. dubna byla v Poslanecké sněmovně zahájena mimořádná schůze, svolaná na žádost opozice…