Rejmont (TOP 09): Pane Babiši, chcete lepší Česko?

06.02.2017 7:37

Na jednom z Babišových billboardů v roce 2016 bylo heslo CHCEME LEPŠÍ ČESKO. Dnes o tom přemýšlím a už vím, co tím "mozek" ANO myslel. Myslel tím zřejmě své zisky a své chování.

Rejmont (TOP 09): Pane Babiši, chcete lepší Česko?
Foto: Archiv MR
Popisek: Miloš Rejmont

3 letošní ukázky lepšího Česka v podání Babiše:

1. Dluhopisy. Server Echo24 zveřejnil 4. ledna trestní oznámení, které policie obdržela 2. ledna. V oznámení se píše: "Není legální přimět svou vlastní společnost k tomu, aby vydala dluhopisy, ze kterých nemá žádný užitek jen proto, aby se majitel společnosti obohatil tím, že tyto dluhopisy nakoupí a nemusí danit příjem z těchto dluhopisů." Podle zákona se oznámením musí policie zabývat. Zda postupoval podle zákona nebo šlo skutečně o krácení daně, by měl prošetřit příslušný finanční úřad. Jenže tady se Babiš dostává do střetu zájmů, finanční úřady totiž spadají pod ministerstvo financí, kterému šéfuje. 30. ledna v pořadu Reportéři ČT zazněl problém těchto dluhopisů.  Reakce Babiše: „Pořad Reportéři točí na objednávku. Vy jste jedna zkorumpovaná pakáž, která natočila o mně 16 pořadů a teď točíte zase něco o mně. Já se vám nemám co zpovídat." Následovalo: "Podávám stížnost na Radu ČT a Radu pro rozhlasové a televizní vysílání pro účelovost pořadu 168 hodin a Reportérů ČT."
 
2. Parlamentní komise k reorganizaci policie. 2. února byla Poslanecká sněmovna seznámena se závěrečnou zprávou vyšetřovací komise. Podle jejích závěrů se neprokázaly žádné politické tlaky ani záměr odstavit Roberta Šlachtu. Babiš zpochybnil práci sněmovní komise k reorganizaci policie i jejího předsedu Pavla Blažka (ODS). Novinářům ve sněmovně Babiš řekl: "Celá komise byla výsměch a šaškárna. Pro mě je závěr vyšetřovací komise to, že české Palermo vyhrálo."
 
3. Zákon o střetu zájmů: 11. ledna byl schválen Zákon o střetu zájmů. Ministři mají ve vládě hájit veřejný zájem, nemají podnikat, získávat dotace nebo se ucházet o veřejné zakázky. Babiše se to dotklo, tak jedna z firem Agrofertu příští týden podá stížnost Evropské komisi z podezření na porušení práva Evropské unie ze strany členského státu.
 
Když mu tak hrozně Česká republika škodí, tak než pošle na ni příští týden udání, měl by současně podat demisi do rukou premiéra Sobotky. Přece nebude ministrem v zemi, která ho diskriminuje.
 
A slušní lidé by si oddechli, protože Babiš pohrdá parlamentní demokracií a svobodou slova.
 
Něco navíc. Protestní shromáždění "Sorry Jako, pane ministře!" proběhne tuto neděli v 16 hodin v parku Klárov, za účelem upozornit na ohrožení naši demokracie.

MUDR. MILOŠ REJMONT, PŘEDSEDA RO TOP 09 SEMILY

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pekarová Adamová (TOP 09): Rozšíření rodiny unijních demokracií je naší strategickou nutností

15:14 Pekarová Adamová (TOP 09): Rozšíření rodiny unijních demokracií je naší strategickou nutností

Předsedkyně Poslanecké Sněmovny Markéta Pekarová Adamová se s předsedou Senátu Milošem Vystrčilem ve…