Rejmont (TOP 09): Zamyšlení nad Zemanovou inaugurací

10.03.2018 6:34

Ve čtvrtek jsem poslouchal inaugurační projev prezidenta Zemana. Předčil mé očekávání. Byl to nedůstojný, ponižující projev, ve kterém chybělo poselství svému národu.

Rejmont (TOP 09): Zamyšlení nad Zemanovou inaugurací
Foto: TOP 09 / Šimon Pikous
Popisek: Miloš Rejmont

Během svého projevu ostře napadl své názorové oponenty, média a podnikatele Bakalu. Vyřizoval si osobní účty.

Nedivím se zástupcům demokratických stran, že při projevu opustili Vladislavský sál. Jsem hrdý na poslance a senátory TOP 09, protože tak učinili všichni. Být tam, tak v průběhu tohoto nehorázného projevu také odejdu.

Pane prezidente, co dělala Alexandra Mynářová, manželka hradního kancléře Vratislava Mynáře, v první řadě? Proč nebyla květinová výzdoba v bílé, červené a modré barvě?

Reakce vydavatelství Economia na Zemanův projev: "Důrazně se ohrazujeme proti nařčení z pokusu o manipulaci české veřejnosti. Hospodářské noviny, týdeník Respekt a on-line deník Aktuálně.cz přinášejí svým čtenářům každý den kvalitní a objektivní zpravodajství. Odsuzujeme prohlášení prezidenta ČR, že by novináři vydavatelství Economia neměli mít úctu občanů České republiky. Novináři našich titulů nehledají senzaci, ale pravdu. Budou pokračovat v tom, co dělají, podle svého nejlepšího vědomí a svědomí. Vedení vydavatelství bude své novináře i kritickou a objektivní žurnalistiku jako takovou i nadále plně podporovat."

Zahraniční média se po inauguraci shodli, že Zeman je proruským hlasem v EU, nesjednocuje Čechy.

Pan prezident se nemůže divit, že je na 14. března svolána na Václavské náměstí Demonstrace za zachování svobody slova a médií. Pořadatelé, kteří nejsou napojeni na žádnou politickou stranu, prohlásili: "Tento trend považujeme i s ohledem na nedávné události na Slovensku za velmi nebezpečný. Chceme proto panu prezidentovi ukázat, že novinářkou obec a její práci budeme bránit. Bez ní by naše společnost mohla rychle přijít o svou svobodu a názorovou pluralitu."

MUDR. MILOŠ REJMONT, MÍSTOPŘEDSEDA TOP 09 LIBERECKÉHO KRAJE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hřib (Piráti): V investicích do infrastruktury pro cyklisty pokračujeme

22:01 Hřib (Piráti): V investicích do infrastruktury pro cyklisty pokračujeme

Informace na svém veřejném facebookovém profilu k dalším investicím do infrastruktury pro cyklisty v…