Richterová (Piráti): Dnes je Mezinárodní den rodiny

15.05.2022 14:03 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k Mezinárodnímu dni rodiny

Richterová (Piráti): Dnes je Mezinárodní den rodiny
Foto: Česká pirátská strana
Popisek: Olga Richterová

Podoby dnešních rodin jsou různé. Rodina ale z mého pohledu pořád zůstává místem, odkud vycházíme, kde je jádro našich životů.

Myslím s vděčností na to, co vše jsem se naučila ve své rodině. Mnoho dovedností si doma osvojíme mimoděk, zdánlivě bez úsilí. A přece je o vztahy v rodině také třeba vědomě pečovat, a třeba i prostřednictvím tohoto svátku oslavit, že se máme. A u jiných věcí si zase třeba říct, že se je i v rámci rodiny chceme odnaučit, že je chceme změnit.

Téma rodin je moje téma i v politice.

Anketa

Souhlasíte s trvalým umístěním vojsk jiných členských států NATO na území ČR?

4%
95%
hlasovalo: 47754 lidí

Věděli jste, že rodina s jedním dospělým (samoživitelů a samoživitelek) je v průměru o 40 tisíc korun ročně čistého na hlavu chudší než rodina starobních důchodců? Jde o údaj z ČSÚ.

Věděli jste také, že stačí jedna vydělaná koruna navíc nad stanovený limit a rodina přijde o slevu na manželku nebo manžela, či příspěvek na dítě v hodnotě několika desítek tisíc korun?

A věděli jste, že analýza provedená nositelem Nobelovy ceny za ekonomii Jamesem Heckmanem dospěla k závěru, že investice do mateřských škol a dětí v nich jsou pro stát mnohem výnosnější než investice na samotných finančních trzích? Jeden dolar, investovaný státem do předškolního vzdělávání, se vrátí za deset až čtrnáct let, v dalších letech už stát vydělává a za život člověka se jeden dolar zmnohonásobí na přínosu pro společnost.

I proto se zasazuji o financování školek a dětských skupin, a to nejen na Den rodiny.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Kupka: Stavíme aktuálně více než 200 km nových dálnic

23:07 Ministr Kupka: Stavíme aktuálně více než 200 km nových dálnic

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k dopravě.