Richterová (Piráti): Jaká opatření chystáte v případě zlepšení, zhoršení či stagnace...

04.03.2021 18:39

Interpelace na 87. schůzi Poslanecké sněmovny 4. března 2021 na předsedu vlády Andreje Babiše.

Richterová (Piráti): Jaká opatření chystáte v případě zlepšení, zhoršení či stagnace...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Slavnostní křest pirátské knihy Česko InsPIRATIvní za účasti místopředsedkyně Pirátů Olgy Richterové

Děkuji za slovo. Vážený pane premiére, vážené kolegyně a kolegové. Obracím se na vás, pane premiére, ve vaší roli předsedy vlády. Ve vaší roli člověka, který má k dispozici veškerý státní aparát. A proto, jak jsem avizovala ve své interpelaci, žádám o jasné představení opatření, která hodláte zavést po současném třítýdenním lockdownu. Je to věc, na kterou se nás lidé velmi ptají. Jistě máte scénáře, když věci půjdou dobře, když nastane zlepšení, a když naopak ne. A jistě máte plán pro různá čísla nově nakažených, pro různá čísla různý vývoj obsazenosti jipových lůžek.

Já se domnívám, že jeden z vašich hlavních úkolů nyní je Státní správu, zdravotníky, rodiče školních dětí, ale i třeba seniory, čekající na očkování, na ty možné scénáře, které vaše vláda chystá a zvažuje, připravit. Lidé se zkrátka ptají, co bude. Vy máte tým celého státního aparátu za sebou, a já vás žádám, řekněte jim, v rámci odpovědi na tuto interpelaci, jaká opatření chystáte v případě zlepšení, v případě zhoršení či stagnace, když věci zůstanou víceméně stejné. Ať tu potom toho 17., 18. března nezažíváme zbytečné zmatky jako to bylo bohužel doposud, ať mají firmy, zaměstnanci, my všichni, celý stát možnost se připravit podle toho, jaké budou trendy vývoje. Děkuji.

reklama

autor: PV

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Premiér Fiala: V zahraničí se vždycky snažím najít chvíli na setkání s krajany

21:10 Premiér Fiala: V zahraničí se vždycky snažím najít chvíli na setkání s krajany

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k setkání s krajany.