Richterová (Piráti): NE znamená NE i při pomlázce!

09.04.2023 14:16 | Ze sítí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k Velikonocím.

Richterová (Piráti): NE znamená NE i při pomlázce!
Foto: Hans Štembera
Popisek: Olga Richterová

NE znamená NE i při pomlázce!

Tradice jsou krásná věc a k naší kultuře patří. Je ale důležité, aby jejich oslava byla dobrovolná a nikomu nezpůsobovala trápení.

Při pomlázce se bohužel často stává, že ženy dostanou výprask proti své vůli. Nebo jsou šlehány tak hrubě, že jim zůstávají bolavé modřiny nebo šrámy. Koledníci se občas chovají nevhodně také kvůli posilnění alkoholem, kdy pak neznají míru.

Tento problém se ale netýká jen žen. I spousta mužů nemá koledování v oblibě, protože se při něm necítí dobře. Dělají to jen kvůli společenskému tlaku.

Řešení je jednoduché. Nedělat nic, s čím druhý nesouhlasí. A užít si Velikonoce tak, aby si je s námi mohli užít i všichni ostatní. Tak požehnané svátky a hodně radosti! 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Richterová, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseNechtík , 09.04.2023 15:02:04
Je zajímavé, že s tímto přicházíte před svátky, logičtější by to bylo až po!! Mně je skoro 60 let a tedy jsem zažil už Velikonoce mnohokrát a za celý svůj život jsem nezažil, něco z toho co Vy tvrdíte. Možná to je tak až nyní, protože svět zhrubl ve všem. A kdo je tím vinen? Hlavně vy politici se současnými novináři. Já spíš zažil, že si holka, dívka, žena stěžovala, když je nikdo nepřišel vymrskat, některé i proto plakaly. Na Vánoce Vám vadí kapři, nyní toto. Místo Mezinárodního dne žen máme Den Matek, Místo oslav 1. máje máme svátek sv. Valentýna v únoru, kdy skoro nic nekvete, místo Dušiček máme Halloween, místo Ježíška by jste chtěla Santu Clause. Tak ty naše svátky nedržte! Klidně si držte Den nezávislosti nebo Columbův den! Je to Vaše věc ale nekecejte do toho ostatním!!

|  9 |  0

Další články z rubriky

Dostálová (ANO): Nad dopisy diváků aneb Autentické otázky voličů

12:06 Dostálová (ANO): Nad dopisy diváků aneb Autentické otázky voličů

Odpovědi na otázky voličů, publikované na svém veřejném facebookovém profilu