Richterová (Piráti): Plzeňský kraj je v oblasti startovacích bytů průkopnický

27.02.2019 7:32

Pirátská poslankyně Olga Richterová přijala pozvání Josefa Kubáta, místopředsedy krajského sdružení Pirátů pro Plzeňský kraj, aby spolu navštívili zařízení poskytující sociální služby v kraji a od jejich provozovatelů zjistili, s čím se potýkají.

Richterová (Piráti): Plzeňský kraj je v oblasti startovacích bytů průkopnický
Foto: Česká pirátská strana
Popisek: Olga Richterová

Svou cestu zahájí dnes v 10:00 v Domažlicích, kde společně s pirátskými zastupiteli vedenými Viktorem Krutinou a pirátským odborníkem na sociální problematiku v kraji Lukášem Denkem navštíví Domov se zvláštním režimem pro klienty s lehčí formou Alzheimerovy choroby a stařecké demence.

Ve 12:45 dorazí do Klatov, kde společně s pirátským zastupitelem na Klatovské radnici Jiřím Zavřelem navštíví zdejší pobočku Úřadu práce, kde je paní ředitelka provede nově zrekonstruovanou budovou a probere tematické okruhy, které paní poslankyně řeší ve sněmovně. Poté ve 14:00 přijde projednat legislativní situaci s ředitelkou Oblastní charity v Klatovech. Ve 14:35 pak přejde přes Náměstí Míru do Ústavu sociálních služeb a probere tabulkové platy zaměstnanců s jeho ředitelkou. Odtud se následně přesune v 15:15 do Nízkoprahového klubu pro mládež Chapadlo.

V 17:00 se připojí k Richterové pirátská zastupitelka města Plzně a kandidátka do evropského parlamentu Magdaléna Daňková a společně s paní poslankyní dorazí do jednoho z šesti startovacích bytů spravovaných plzeňským Dětským domovem Domino. S jeho ředitelkou následně zhodnotí dosavadní praxi v oblasti startovacích bytů. Návštěvu Plzeňského kraje ukončí Olga Richterová schůzkou s chlapcem studujícím vysokou školu v jeho startovacím bytě a promluví s ním o jeho osobní zkušenosti s ústavní péčí.

“Velmi se těším na návštěvu kraje, který je právě v oblasti startovacích bytů průkopnický, a vážím si možnosti dozvědět se, co řeší v konkrétním zajišťování služeb pro své obyvatele,” zdůrazňuje místopředsedkyně Výboru pro sociální věci Poslanecké Sněmovny a místopředsedkyně Pirátské strany Olga Richterová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ostrá (SOCDEM): Jen další z řady „signálů”, které lidem vysílá pětikoalice

6:04 Ostrá (SOCDEM): Jen další z řady „signálů”, které lidem vysílá pětikoalice

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k náhradám ministra Beka za bydlení.