Robejšek (Realisté): Česko, hospodářští migranti a EU

31.07.2017 11:17

„Od počátku řešení migrační krize hovořila Česká republika jasným a srozumitelným hlasem“, čteme v prohlášení předsedy vlády, Bohuslava Sobotky. Jasně a srozumitelně? Sobotka již zřejmě zapomněl, že o tom nemůže být ani řeči. Naopak.

Robejšek (Realisté): Česko, hospodářští migranti a EU
Foto: Vít Hassan
Popisek: Petr Robejšek, mentor Realistů, politolog

Když se rozhodovalo o kvótách, tak se zachoval jako typický malý český politik. Neudělal to, co bylo nutné, ale to, co pro něj bylo nejsnazší. Neprotestoval proti tomu, že německá vláda bez konzultace otevřela své hranice statisícům cizinců pocházejícím z civilizace, která není slučitelná s evropskou. A hlavně, neodmítl dohodu o kvótách. Tím by respektoval přání většiny české společnosti a zabránil by dnešním problémům. Sobotka však české zájmy „jasně a srozumitelně“ nebránil a vmanévroval nás do situace, kdy nám Evropská komise může hrozit žalobou a trestnými platbami. To se dalo předvídat a zabránit tomu.

Bohuslav Sobotka členem příští české vlády nebude; nejspíše se objeví na nějaké dobře dotované pozici v hlubinách evropského panoptika voskových figurín. Tak to v evropské politice funguje. Ale tím spíše bych očekával, že se na prohlášení přesluhujícího předsedy vlády projeví rukopis ministra zahraničí Zaorálka. Proč? Protože prohlášení obsahuje spoustu skrytých výmluv na adresu EU, ale ani slovo o tom, jak se česka vláda hodlá dostat z defenzivy, do které ji její předseda vmanévroval. Prohlášení by mělo obsahovat přinejmenším zmínku o tom, že se vláda bude spolu s Polskem, Maďarskem a Slovenskem koordinovaně bránit proti bruselskému vydíráni a poručníkováni. Proč nic takového neslyšíme?

Petr Robejšek, zakladatel a mentor

reklama

autor: PV

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Paroubek (ČSSD): Přehnaně drahá audience premiéra Fialy u amerického prezidenta Bidena

11:04 Paroubek (ČSSD): Přehnaně drahá audience premiéra Fialy u amerického prezidenta Bidena

Základní otázka zní, kolik stojí vstupenka do Bílého domu, sídla amerických prezidentů.