Robejšek (Realisté): Rozhodl jsem se vstoupit do politiky. Proč?

26.11.2016 18:46

Donedávna jsem si myslel, že společnosti nejvíce posloužím v roli kritického publicisty. Ale samozřejmě mi bylo vždy jasné, že změnu politiky lze dosáhnout pouze v politice.

Robejšek (Realisté): Rozhodl jsem se vstoupit do politiky. Proč?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Robejšek

Navíc, zejména v poslední době, přibývalo výzev od vás, mých čtenářů, abych své znalosti a zkušenosti nabídl ku prospěchu České republiky aktivněji.

Jedinec však v politice sám mnoho nezmůže. Ale pak jsem se ocitl v prostředí lidí, které mé názory inspirovaly a kteří měli chuť začít mé myšlenky uskutečňovat. Obklopil mne tým, se kterým má smysl o změnu politiky usilovat. To rozhodlo.

Společně jsme usilovně pracovali, až jsme stvořili novou politickou sílu, která se bude chovat jinak než zavedené politické strany a hnutí. Stranu, která vyrostla na jasných a srozumitelných základech. Stranu, jejímž růstovým hormonem nejsou ambice, ale myšlenky. Stranu, která umí srozumitelně popsat, jak dosáhne svých cílů. Stranu, která bude věrohodným zastáncem českých národních zájmů a obhájcem tradičních hodnot. Stranu plnou Realistů.

Realisté se liší od ostatních stran zvolenou metodou vládnutí. Dosavadní styl vládnutí se vyznačuje snahou ovlivňovat vše a to způsobuje, že nakonec vlastně neřídí nic pořádně. My se soustředíme na ty politické, ekonomické a společenské problémy, které splňují následující předpoklady: jsou důležité a zároveň námi ovlivnitelné. Ve zbývajících oblastech chceme snižovat zásahy státu. Jen touto cestou lze rozhýbat ochromenou českou politiku a uvolnit nevyužité možnosti naší země.

Již nyní vidím, že Realisté dokáží zaujmout a získat zajímavé osobnosti, které chtějí sloužit svému národu, nikoli sami sobě. Ale jsem Realista a vím, že to nestačí. Bez vaší podpory se neobejdeme. Budeme vám vděční, když ji dostaneme.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.