Rokytka (KSČM): Proč je bída a bude válka? Poděkovat musíme sociální demokracii!

30.04.2017 6:33

Archivy promluvily!

Rokytka (KSČM): Proč je bída a bude válka? Poděkovat musíme sociální demokracii!
Foto: red
Popisek: Milan Rokytka

Základem ideálu sociálně spravedlivější společnosti zůstává předání výrobních prostředků do vlastnictví volně sdružených výrobců a tím do společenského vlastnictví lidu, který se osvobodí z vykořisťování svými pány. Právě to má představovat základní krok k širšímu pojetí lidské svobody, vysvětluje americký lingvista Noam Chomsky. Slovy husitského hnutí: Nebude pánů, ani otroků! Nebude berní, ani úroků!

Leninistická (sociálnědemokratická) inteligence má však jiný program. Hodí se na ni Marxův popis „spiklenců“ , kteří „brání rozvinutí revolučního procesu“ a znetvořují ho kvůli svému cíli vládnout.

„Proto mají nejhlubší pohrdání pro teoretičtější osvětu dělníků o jejich třídních zájmech,“ které zahrnují svržení rudé byrokracie a vytoření mechanismů demokratické kontroly nad výrobou a společenským životem. (…) Před uchopením státní moci převzali bolševici mnohé z rétoriky lidí, kteří se angažovali v revolučním boji zdola, ale jejich skutečná oddanost patřila něčemu zcela jinému.

Nyní v americkém protektorátě zvaném Evropská unie a její zbídačené kolonii ČR jde evidentně o to udržet bouřící se obyvatelstvo pod kontrolou a tedy sociáldemokratizovat ty zbytky komunistů či spíše libertariánských socialistů, které zatím nepřešly do tábora „manažerismu“, kde jde o podřízení dělníků jediné autoritě. V. I. Lenin i Robert McNamara se totiž nakonec shodovali v tom hlavním, že „ klíčové rozhodování musí zůstat na vrcholu“.

Neschopnost rozumět prudkému nepřátelství vůči socialismu ze strany leninistické (sociálnědemokratické) inteligence (které má bezpochyby kořeny už u Marxe) a související nepochopení leninistického modelu mělo devastující účinek na boj za slušnou společnost a svět, ve kterém by se dalo žít, na Západě a nejen tam, dokládá na konkrétních příkladech Chomsky.

Učení sociálního demokrata Lenina, dle lidem přímo zvoleného prezidenta Ruské federaca Vladimira Putina, v konečném výsledku vedlo ke "zničení historického Ruska i k rozpadu Sovětského svazu". Ani vývoz "světové revoluce" Rusové nepotřebovali, poznamenal Putin. K socialismu se mělo dospět v těch nejvyspělejších národech a zemích, nikoliv násilím v těch nejzaostalejších.

Putin už před lety označil pozdější rozpad  Sovětského svazu za "největší geopolitickou katastrofu" 20. století, přičemž však nepomýšlí na jeho obnovu. Dále k tématu také prohlásil, že hlavní chybou po rozpadu SSSR bylo, že "Rusko nehovořilo o svých národních zájmech".

Podle všeho tak více než Lenin zůstává v ruské paměti  stále přítomen jeho nástupce Josif V. Stalin, vítěz nad Hitlerem, jakkoli jeho tělo bylo už před desítkami let vyneseno z mauzolea na Rudém náměstí a jeho pomníky strženy.

Před časem v průzkumu sociologického střediska Levada více než polovina Rusů kladně ocenila Stalinovu roli v dějinách; jeho obliba se z 12 procent v roce 1989 vyšplhala na 52 procent a dále roste.

"Lenin položil atomovou bombu pod budovu, která se nazývá Rusko, a ta se potom za Jelcina rozpadla," prohlásil Putin. Má dost dokumentů z archivů a jistě tedy ví, o čem mluví. Čeští sociální demokraté a další leninisté včetně washingtonských Demokratů svou současnou politikou jeho slova jen potvrzují, podotýkají TOP konzultovaní politologové. Jistě není náhoda, že se hrobař socialismu, Sovětského svazu, východního bloku a celého hnutí pracujících Michal S. Gorbačov stal na stará kolena sociálním demokratem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Síkela: Nejlepším zákonem roku 2023 pro byznys je novela, která zavádí sdílení elektřiny

16:21 Ministr Síkela: Nejlepším zákonem roku 2023 pro byznys je novela, která zavádí sdílení elektřiny

Novela energetického zákona LEX OZE II z dílny Ministerstva průmyslu obchodu (MPO), která zavádí sdí…