Rokytka (KSČM): Zrušte blokádu Kuby, žádá americké politiky svět

08.06.2015 4:31

Lze přenést Karibik na českou horu? Ano, lze a můžete být u toho.

Rokytka (KSČM): Zrušte blokádu Kuby, žádá americké politiky svět
Foto: kscm.cz
Popisek: Logo KSČM

Po osvobození tzv. Miamské pětice se pozornost přátel Kuby přesunula na zdánlivě ještě těžší cíl: zrušení ilegálního embarga Ostrova svobody svévolným Impériem. Embargo působí kubánskému lidu a jeho skromnému hospodářství těžké ztráty a navíc omezuje i jiné země při dodávkách potřebných produktů v rámci vzájemně výhodné směny.

"Ať američtí prezidenti nekouří kubánské doutníky, ale ať nikoho nenutí, aby je nekouřil také," vystihují ve zkratce nesmyslnost blokády i liberální ekonomové.

Proto na "královnu Českého středohoří" Milešovku opět vyrazili Češi, Kubánci, ale i Venezuelci, Švýcaři a další přátelé z celého světa, aby po náročném výstupu (hora je rok od roku vyšší, vtipkovali někteří účastníci prvního výstupu před osmi lety) vypustili barevné balonky s připevněným jasným poselství: Konec blokády!

Rudé, modré, bílé i žluté balonky svobodně pluly blankytem, děti i dospělí se radovali a společně si přáli, aby stejně svobodně mohly plout lodě na ostrov, který dal lidstvu tak mnoho a je za to stále tak krutě a nespravedlivě trestán. La lucha continua!

Dokud bude muset jedno jediné dítě a jeho maminka trpět bezprávím, boj skončit prostě nemůže, shodli se všichni a cestou do svých domovů už "kuli další plány", jak zlovolnému Impériu, které vytvořilo jak "gentlemany Mussoliniho a Hitlera", tak Batistu, definitivně zlomit vaz. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mašek (ANO): Podmínky o jednání o ukončení války se pro Ukrajinu s časem zhoršují

13:04 Mašek (ANO): Podmínky o jednání o ukončení války se pro Ukrajinu s časem zhoršují

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k míru na Ukrajině.