Ropková (ČSSD): Stovky pražských učitelů vyjedou do zahraničí

30.01.2018 14:36

Rada hl. m. Prahy schválila na návrh radní Ireny Ropkové zapojení do vzdělávacího programu Evropské unie ERASMUS+ s projektem „Zahraniční inspirace pro pedagogy pražských škol“.

Ropková (ČSSD): Stovky pražských učitelů vyjedou do zahraničí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Irena Ropková, radní hlavního města Prahy pro oblast školství a sociální politiky

„Projekt je zaměřen na zaměstnance škol zřizovaných hlavním městem Prahou. Díky němu budou moci nejen učitelé, ale také nepedagogičtí pracovníci získávat zkušenosti ze zahraničí v rámci 49 zahraničních kurzů v oblastech jako je výuka jazyků, kreativních přístupů a nových technologií ve výuce, vedení školy, řešení školních problémů, osobní rozvoj apod.,“ uvedla Irena Ropková, radní hl. m. Prahy pro oblast školství a evropské fondy.

Do projektu se zapojí 469 pedagogických zaměstnanců a 13 nepedagogických zaměstnanců z celkem 69 partnerských škol (26 gymnázií, 6 obchodních akademií, 19 průmyslových, technických a odborných škol, 1 SOU, 2 střední zdravotnické školy, 5 ZUŠ, 2 ZUŠ a 8 speciálních škol). Dohromady se zúčastní 1 094 výjezdů do zahraničí.

Pro hl. m. Prahu z účasti na projektu neplynou žádné finanční závazky, jelikož veškeré výjezdy jsou ze 100 % financovány z programu ERASMUS+.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Majerová (Trikolora): Slovenská vláda ruší veřejnoprávní média

18:09 Majerová (Trikolora): Slovenská vláda ruší veřejnoprávní média

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k návrhu zákona na zrušení veřejnoprávních médií na S…