Rosa (ODS): Rekonstrukce kina Vesmír i přes komplikace pokračuje

23.12.2021 18:20

Rekonstrukce kina Vesmír v Trutnově je v plném proudu. Avšak jak bývá u rekonstrukcí starých budov běžné, i v tomto případě musela radnice řešit nečekané komplikace.

Rosa (ODS): Rekonstrukce kina Vesmír i přes komplikace pokračuje
Foto: ODS
Popisek: ODS

„Situace je složitější, než se předpokládalo. Už původní stavba z 20. let byla odvážná, ovšem zásahy do nosných konstrukcí provedené při rekonstrukci v 70. letech byly z hlediska statiky destruktivní,“ popisuje stav budovy Michal Rosa, starosta města Trutnova. 

Anketa

Budete se o Vánocích omezovat při setkávání s přáteli a příbuznými?

14%
83%
hlasovalo: 27928 lidí
Radnice proto již nyní počítá s vícepracemi. „Přestože byl proveden stavební průzkum, na tyto vady bohužel nebylo možné přijít. Byly skryté zejména pod podhledy a obložením stěn. Jedná se především o drážky a průrazy pro vedení instalací,“ uvádí příklad trutnovský starosta.

Předpokládaný termín dokončení stavby v polovině příštího roku se proto může posunout až do prosince. „S dodavatelem stavby se snažíme, aby termín otevření i přes nastalé komplikace byl co nejdříve. Naštěstí v tuto chvíli už je většina nečekaných objevů za námi, už jsme je vyřešili, a stavba konečně začíná růst. Už se nebourá, ale naopak přibývají nové konstrukce,“ hodnotí postup prací Michal Rosa a věří, že odměnou za čekání bude lidem moderní a nadstandardně vybavený prostor pro kvalitní filmové zážitky.

Nová podoba kina počítá se dvěma promítacími sály. Velký bude mít kapacitu 256 diváků a menší, který je určený převážně pro artová představení, pojme až 39 diváků. Ve vstupní hale se návštěvníci mohou těšit na nabídku občerstvení a oproti původnímu stavu bude navýšena kapacita toalet. Díky bezbariérovému řešení bude kino pohodlně přístupné také tělesně postiženým osobám.

Rekonstrukci kina Vesmír provádí společnost BAK, stavební společnost, a. s., za 98 milionů korun vč. DPH. Dosud vzniklé vícepráce jsou kryté rozpočtovou rezervou projektu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Síkela: MPO posílí inovace, v nové výzvě je připravena miliarda korun

8:05 Ministr Síkela: MPO posílí inovace, v nové výzvě je připravena miliarda korun

Ministerstvo průmyslu a obchodu vyhlásilo II. výzvu aktivity Inovace Operačního programu Technologie…