Rouček: Ukrajina bojuje legitimně proti ruské agresi. Důležitý je ale i boj uvnitř země

01.05.2014 10:18

Delegace poslanců Evropských sociálních demokratů v Evropském parlamentu dnes zakončila svou návštěvu Ukrajiny setkáním na vysoké úrovni ve východní části města Charkov.

Rouček: Ukrajina bojuje legitimně proti ruské agresi. Důležitý je ale i boj uvnitř země
Foto: liborroucek.cz
Popisek: Europoslanec Libor Rouček

Delegace, jejímiž členy jsou prezident Hannes Swoboda, místopředsedové Libor Rouček a Göran Farm a člen meziparlamentní delegace pro spolupráci EP – a ukrajinského parlamentu Tonino Picula viděli přímo na místě současnou situaci. Měli možnost se setkat se zástupci místních a regionálních orgánů, odborů a občanské společnosti. Včera jednali v Kyjevě s úřadujícím ukrajinským prezidentem a premiérem.

Na závěr své návštěvy Charkova prohlásili přítomní sociálnědemokratičtí europoslanci:

„Ukrajina bojuje legitimně proti ruské agresi. Neméně důležitý je také boj uvnitř Ukrajiny - proti rozsáhlé korupci, stínové ekonomice a neefektivní, příliš centralizované státní správě. Toto znamená především provedení zásadních reforem.

„Pro udržení jednotné Ukrajiny musí být ústřední vláda aktivní na obou frontách – vnitřní i vnější.

„Vítáme oznámení o možném referendu k rozdělení pravomocí na regiony Ukrajiny. Uplynulo mnoho let od slibů daných během „oranžové revoluce", které nepřinesly žádné výsledky. Povstání na Majdanu musí nyní vést k reformám, které ochrání všechny občany Ukrajiny včetně menšin. Je nutné zvětšit jednotu státu prostřednictvím větší decentralizace a účinných státních struktur. "

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Libor Rouček - profil

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Kupka: Plavební sezóna na Baťově kanále se blíží - začne už 1. května

6:16 Ministr Kupka: Plavební sezóna na Baťově kanále se blíží - začne už 1. května

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k Baťově kanálu.