Rozvoral (SPD): 514 tisíc hlasů voličů nelze v žádném případě ignorovat

23.11.2021 14:33

Na začátku dnešní schůze budeme volit zbývající post místopředsedy Sněmovny, na který poslanecký klub hnutí SPD navrhl předsedu hnutí Tomia Okamuru.

Rozvoral (SPD): 514 tisíc hlasů voličů nelze v žádném případě ignorovat
Foto: Archiv Radka Rozvorala
Popisek: Radek Rozvoral

Volba vedení Sněmovny je do současné doby popřením poměrného zastoupení v jejím vedení a vykazuje prvky arogance moci. Ve volbách na začátku října tohoto roku obdrželo hnutí SPD 514 tisíc hlasů voličů, které tímto krokem nelze v žádném případě ignorovat!

Poslanecký klub hnutí SPD má 20 poslanců a podle poměrného zastoupení bychom jedno místo ve vedení Sněmovny mít měli a to i v případě, že by bylo voleno jen pět místopředsedů. Nelpíme na funkcích, pouze chceme, aby nebyly pošlapávány demokratické hodnoty, kterými se zástupci budoucí vládní pětikoalice zaštiťují.

Předsedkyně Sněmovny Markéta Pekarová Adamová k tomu podle Deníku mimo jiné přímo uvedla, že hnutí SPD nemá zájem rozvíjet demokracii v České republice, ale naopak jí nabourávat. Demokraté podle ní prý nemohou volit do vedení někoho, kdo to s demokracií nemyslí dobře.

Tak se tedy ptám: Co může být více demokratické než přímá demokracie, kterou hnutí SPD od svého založení prosazuje a to hlavně tím, že se již několik let snaží o to, aby byl v České republice přijat funkční zákon o širokém a závazném celostátním referendu? Odpovím si sám. Nic více demokratického než přímá demokracie neexistuje, takže plané řeči o demokracii v podání demobloku jsou v tomto případě jen mlácením prázdné slámy.

Radek Rozvoral

  • SPD
  • Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • poslanec

Článek byl převzat z Profilu Radek Rozvoral

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dostál (Stačilo!): Kurdové už to ví, Ukrajinci na to přicházejí. Nás to zatím stojí „jenom" peníze

18:14 Dostál (Stačilo!): Kurdové už to ví, Ukrajinci na to přicházejí. Nás to zatím stojí „jenom" peníze

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k návštěvě premiéra Fialy v Bílém domě.