Rozvoral (SPD): Britský parlament je vzorem demokracie

10.02.2017 11:42

Ve středu poslanci Dolní sněmovny britského parlamentu ve třetím závěrečném čtení schválili návrh zákona, který vládě umožní aktivovat článek 50 Lisabonské smlouvy o odchodu Británie z Evropské unie.

Rozvoral (SPD): Britský parlament je vzorem demokracie
Foto: RadekRozvoral.cz
Popisek: Radek Rozvoral

Je to učebnicová ukázka pravé demokracie, která by měla být vzorem pro všechny rádoby demokratické politiky. I přes to, že červnové referendum nebylo pro vládu a parlament právně závazné a většina poslanců je proti vystoupení Británie z EU, zachovali se poslanci Dolní sněmovny demokraticky a vyslyšeli hlas lidu v referendu. Vládní návrh zákona tak schválili drtivou většinou.

V České republice je to tak, že ačkoli měla současná vláda schválení zákona o referendu v programovém prohlášení, schválen prozatím nebyl a do konce funkčního období již ani schválen nebude. Řekněme si upřímně, i kdyby schválen podle vládní předlohy byl, nic by neřešil, jelikož ho sociální inženýři osekali tak, že by se podle něj mohla schvalovat akorát tak barva kravaty pana premiéra.

Hnutí Svoboda a přímá demokracie – Tomio Okamura (SPD) se již několikrát snažilo v Poslanecké sněmovně předložit svůj vlastní návrh ústavního zákona o referendu, podle kterého by bylo možné hlasovat i o vystoupení z EU a v němž by nebylo hlasování znemožněno tématy nebo nesmyslnými procenty zúčastněných voličů, ale vždy to bylo zamítnuto. Budeme neúnavní a návrh tohoto zákona předložíme zcela jistě znovu a budeme to dělat do té doby, než bude schválen.

Převzato z profilu.

Radek Rozvoral

  • SPD
  • Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zábranský (Piráti): Pražské náplavky oživí otevřená keramická dílna v kobce 1

18:09 Zábranský (Piráti): Pražské náplavky oživí otevřená keramická dílna v kobce 1

Návštěvníci pražských náplavek se mohou těšit na nové místo k zábavě, odpočinku a kreativnímu vyžití…