Rozvoral (SPD): Budeme i nadále bojovat za to, aby vládní daňový balíček nebyl schválen

27.09.2023 11:17 | Komentář

Politické usnesení předsednictva hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) k aktuální politické situaci.

Rozvoral (SPD): Budeme i nadále bojovat za to, aby vládní daňový balíček nebyl schválen
Foto: Archiv Radka Rozvorala
Popisek: Radek Rozvoral

Vážení přátelé, 

vyzýváme Fialovu vládu, aby se přidala ke Slovensku, Polsku a Maďarsku a zakázala dovoz ukrajinského obilí. Podařilo se nám zabránit závěrečnému hlasování o rekordním zvýšení daní, které prosazuje Fialova vláda. Schůze Sněmovny na toto téma bude pokračovat ve středu. Budeme i nadále bojovat za to, aby vládní balíček nebyl schválen. Fialova vláda hodlá za desítky milionů korun z peněz daňových poplatníků provozovat vlastní lživou propagandu a dělat zároveň předvolební kampaň.

Odmítáme nasazení německých policistů na území ČR. Zodpovědnost za vysoký počet nelegálních imigrantů nese ministr vnitra Rakušan (STAN), který stále odmítá obnovit kontroly na našich státních hranicích. Ministr vnitra Rakušan, stejně jako exministr školství Gazdík a europoslanec Polčák (všichni ze STAN), vlastnili stejný šifrovaný telefon jako Michal Redl z kauzy Dozimetr. Rakušan je bezpečnostním rizikem pro stát.

Radek Rozvoral

  • SPD
  • Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • poslanec

1. Vyzýváme Fialovu vládu, aby se přidala ke Slovensku, Polsku a Maďarsku a zakázala dovoz ukrajinského obilí.

Hnutí SPD vyzývá vládu Petra Fialy (ODS), aby se přidala k vládám našich partnerských zemí V4, tedy Slovenska, Maďarska a Polska, ve věci zákazu dovozu obilovin z Ukrajiny. Evropská komise, tím, že zákaz dovozu ukrajinského obilí do zemí EU odmítla prodloužit, opět prokázala, že postupuje v přímém rozporu s národními zájmy jednotlivých členských států a podporuje stát, který není členem EU.

Vlády Slovenska, Maďarska a Polska jsou přesto připraveny tento zákaz prodloužit nebo tak již učinili, což je naprosto správný a legitimní postup. Ukrajinské obilí je rizikové z hlediska jeho možné kontaminace, což příslušné testy v letošním roce opakovaně prokázaly. Navíc významně snižuje výkupní cenu této komodity na trhu, což je likvidační vůči našim zemědělcům a ohrožuje to rozsah budoucího pěstování obilovin u nás.

Dovoz ukrajinského obilí postihuje zejména ty naše zemědělce, kteří nemají živočišnou výrobu a příjmy z rostlinné výroby jsou pro ně zásadní. Nevidíme žádný důvod k tomu, proč preferovat ukrajinské obilí a ukrajinské zemědělce před těmi českými! SPD hájí zájmy našich zemědělců a měla by tak postupovat i současná vládní pětikoalice.

2. Minulý týden se nám podařilo zabránit hlasování o rekordním zvýšení daní, které prosazuje Fialova vláda. Závěrečné třetí čtení bude pokračovat na schůzi Sněmovny tuto středu. Budeme i nadále bojovat za to, aby vládní balíček nebyl schválen.

Anketa

Zvládl podle vašeho názoru moderátor ČT Jakub Železný páteční debatu s Miroslavem Ševčíkem v Událostech, komentářích?

1%
98%
hlasovalo: 11912 lidí

Minulý pátek se nám na mimořádné schůzi Sněmovny podařilo zabránit závěrečnému hlasování o rozsáhlém, prudkém a plošném zvýšení daní a odvodů všech typů, které prosazuje Fialova vládní koalice v souboru zákonů pod zavádějícím názvem „konsolidační balíček". Závěrečné třetí čtení tohoto vládního návrhu bude pokračovat na schůzi Sněmovny tuto středu, přičemž jenom naši poslanci podali více než 30 pozměňovacích návrhů.

V rámci vystoupení s přednostními právy jsme podrobili návrhy vládních změn v 63 zákonech věcné kritice a zároveň jsme představili návrhy našich poslanců, které vycházejí z nutnosti omezit zbytné a nepotřebné veřejné výdaje a zároveň zachovat či zvýšit čisté příjmy českých občanů a konkurenceschopnost českých firem.

Vládní balíček je likvidační i podle tří čtvrtin primátorů krajských a statutárních měst, kteří proti němu protestují v otevřeném dopise prezidentovi a premiérovi. Podle nich v případě schválení balíčku hrozí, že statutární města již nebudou moci dále poskytovat občanům služby přenesené působnosti státní správy (např. matriky, stavební řízení atp.). Tzv. vládní „konsolidační balíček" je paskvil a budeme bojovat proti jeho přijetí tak, aby nebyl ve vládní podobě schválen a aby nebyl účinný od 1. ledna 2024, jak požaduje Fialova vláda.

3. Fialova vláda hodlá za desítky milionů korun z peněz daňových poplatníků provozovat vlastní lživou propagandu a dělat zároveň předvolební kampaň.

Ministerstvo vnitra, vedené místopředsedou vlády a předsedou hnutí STAN Vítem Rakušanem, chystá reklamní kampaň v objemu minimálně 42 milionů korun financovanou z veřejných peněz, jejímž účelem je poukázat na údajné pozitivní kroky Fialovy vlády. Má se jednat o rok trvající rozsáhlou plakátovou kampaň ve vlacích státních Českých drah a na placených plakátovacích plochách ve městech a obcích.

Jde o naprostou nestoudnost a nehoráznost, kdy Fialova vláda hodlá za desítky milionů korun z peněz daňových poplatníků provozovat vlastní lživou propagandu a dělat zároveň předvolební kampaň všech vládních stran za státní peníze pro všechny typy voleb, které proběhnou v roce 2024. Tedy pro volby do Evropského parlamentu, do zastupitelstev krajů a do třetiny Senátu.

Tento krok by byl nepřijatelný za jakýchkoli okolností, ale v době, kdy sama vláda hovoří o nutnosti šetřit veřejné finance, zvyšuje lidem a firmám daně a snižuje reálné mzdy a reálné důchody, jde o cynismus nejhrubšího zrna a ukázkovou aroganci moci.

Vláda, která takto zneužívá veřejné peníze ve svůj prospěch a má i oprávněně historicky nejvyšší nedůvěru veřejnosti, musí okamžitě skončit! Hnutí SPD také zváží příslušné právní kroky pro důvodné podezření porušení zákona č. 424/1991 Sb., ve věci limitů na financování politických stran a volebních kampaní, na který má dohlížet Úřad pro dohled nad hospodařením politických stran a hnutí.

4. Odmítáme nasazení německých policistů na území ČR. Zodpovědnost za vysoký počet nelegálních imigrantů nese ministr vnitra Rakušan (STAN), který stále odmítá obnovit kontroly na našich státních hranicích.

Situace v oblasti masové nelegální imigrace do Evropy, převážně z Afriky a muslimských zemí, se každým týdnem rapidně zhoršuje. Počty imigrantů jsou už letos dokonce vyšší než v době vrcholu migrační krize v roce 2015 a jenom v Německu jsou odhadovány na 400 tisíc osob, což je dvojnásobek loňského stavu. Někteří němečtí opoziční politici již veřejně přiznávají, že Německo takto masivní imigraci nezvládne.

Německé spolkové ministerstvo vnitra chce dokonce kvůli nefunkčnímu schengenskému systému a složité migrační situaci obnovit stálé hraniční kontroly na hranici s ČR a Polskem. Německá ministryně vnitra Nancy Faeserová dokonce v této věci požaduje nasazení německých policistů na českém území. To hnutí SPD naprosto ze zásady odmítá jako nepřijatelné narušení suverenity ČR! Vnitřní bezpečnost naší země musí zajišťovat výhradně Policie ČR a naši policisté!

Vinu a politickou zodpovědnost za vysoký počet nelegálních imigrantů a početnou tranzitní migraci přes ČR dále do Evropy nese výhradně ministr vnitra Vít Rakušan (STAN), který trvale odmítá obnovit kontroly na našich státních hranicích a celou věc bagatelizuje. Hnutí SPD dlouhodobě požaduje již několik měsíců znovuobnovení ochrany našich státních hranic. Tyto kontroly neměly být nikdy ukončeny a ministr vnitra Vít Rakušan, který neplní své úkoly a ohrožuje bezpečnost občanů ČR, měl být dávno z vlády odvolán! 

5. Ministr vnitra Rakušan, stejně jako exministr školství Gazdík a europoslanec Polčák (všichni ze STAN), vlastnili stejný šifrovaný telefon jako Michal Redl z korupční kauzy Dozimetr. Rakušan je bezpečnostním rizikem pro stát.

Ministr vnitra Vít Rakušan (STAN), stejně jako jeho straničtí kolegové, poslanec a bývalý ministr školství Petr Gazdík a europoslanec Stanislav Polčák, vlastnil šifrovaný telefon s aplikací CryptoCult. Stejné zařízení používali pro komunikaci i lidé obvinění v kauze Dozimetr a ústřední postava kauzy, kontroverzní podnikatel Michal Redl pro volání právě s Gazdíkem či Polčákem. Tyto informace přinesl portál iDnes. Ministr Rakušan vlastnictví tohoto šifrovaného telefonu přiznal.

Jenom pro připomenutí, v kauze organizovaného zločinu Dozimetr Policie ČR obvinila loni v červnu třináct lidí, včetně tehdejšího náměstka pražského primátora Petra Hlubučka (STAN), kvůli machinacím kolem hospodaření pražského dopravního podniku. Tato organizovaná skupina podle vyšetřovatelů obsadila klíčové pozice a ovlivňovala četná výběrová řízení. Ve funkci kvůli kauze skončil i ministr školství Petr Gazdík (STAN), který měl kontakty s jednou z hlavních postav případu, podnikatelem Michalem Redlem.

Kauza Dozimetr má stále pokračování, viz např. minulý týden zásah Národní centrály proti organizovanému zločinu (NCOZ) v objektech Ministerstva obrany kvůli zakázce na pozáruční servis mikrovlnné sítě a na přenosový komunikační systém, kde bylo obviněno dalších devět osob a firem a jedna osoba je dokonce stíhána vazebně. Komunikace v kauze Dozimetr probíhala převážně právě prostřednictvím šifrovaných telefonů s aplikací CryptoCult, přičemž jeden z těchto telefonů, jak se nyní ukazuje, má stále v užívání i ministr vnitra Rakušan, který o jeho pořízení požádal právě europoslance Stanislava Polčáka, jenž s obviněným Redlem dlouhodobě spolupracoval a komunikoval.

Pokud ministr vnitra pro svoji zabezpečenou komunikaci neoficiálně používá zařízení od soukromých firem, je to mimořádné bezpečnostní riziko pro stát a důvod k jeho okamžité rezignaci.

Článek byl převzat z Profilu Radek Rozvoral

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

22:55 Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

Jak by to asi vypadalo, kdyby místopředseda jakékoli z minulých vlád přiznal, že v zahraničí odsouhl…