Rozvoral (SPD): Dánsko ukázalo EU, jak postupovat proti imigrantům ze Sýrie

07.06.2021 10:57

Agentura Reuters minulý týden zveřejnila zprávu, že dánský parlament dne 3. června tohoto roku schválil návrh zákona, který Dánsku umožní posílat žadatele o azyl do třetích zemí, a to i mimo evropský kontinent.

Rozvoral (SPD): Dánsko ukázalo EU, jak postupovat proti imigrantům ze Sýrie
Foto: Archiv Radka Rozvorala
Popisek: Radek Rozvoral

Hnutí SPD velmi vítá přístup Dánska, které se samo rozhodlo, že už déle nebude čekat na doporučení Evropské komise, jež už několik let marně hledá řešení, jak zabránit nelegálním imigrantům vstoupit do unijních zemí. Už v minulosti byl v této záležitosti velmi aktivní Matteo Salvini v Itálii, když zastával pozici ministra vnitra, a nyní velkou aktivitu v této problematice začalo samo vyvíjet i Řecko. Nás velmi těší, že tyto kroky proti islámským imigrantům podporuje čím dál více občanů v uvedených zemích, neboť nechtějí, aby se u nich rozšiřovala islámská ideologie.

Tvrdší přístup k řešení imigrace v Dánsku zavedla nová vláda vzešlá po parlamentních volbách v roce 2019. Dánská premiérka Mette Frederiksenová se k omezování imigrace zavázala ve své předvolební kampani, což jí pomohlo k vítězství a k získání postu předsedkyně vlády a od té doby imigrační politiku stále zpřísňuje. V dubnu Dánsko jako první evropská země neprodloužilo povolení k pobytu syrským imigrantům s vysvětlením, že část syrského území je již dostatečně bezpečná na to, aby se mohli vrátit do vlasti. Podle návrhu zákona schváleného minulý týden budou imigranti po příjezdu do Dánska zaevidováni a následně mohou být odesláni letadlem či jiným dopravním prostředkem mířícím například do Afriky, kde se dalšími procesy vyřizování žádosti bude zabývat partnerská země.

V zákoně se také uvádí, že imigrant může být ponechán v této třetí zemi i v případě, že bude jeho žádost o azyl vyřízena kladně. Podle AFP by mohla tento servis Dánsku zajišťovat Rwanda; hovoří se také o Etiopii či Eritreji. Dánská vláda tento návrh zákona schválila i přes to, že Dánsko celý proces deportace imigranta zaplatí. Je ale vidět, že zpřísněná imigrační politika se Dánsku vyplácí. Dánsko v roce 2020 registrovalo historicky nejméně žadatelů o azyl od roku 1998 (kdy se začal jejich počet evidovat ve statistikách), konkrétně jich bylo 1.547, což je téměř čtrnáctkrát méně než na vrcholu imigrační krize v roce 2015. Naopak některé země na jihu Evropy zaznamenaly v roce 2020 oproti předešlým rokům nárůst počtu imigrantů.

Hnutí SPD nechce dopustit, aby náš stát musel řešit problém s nelegálními imigranty, a proto prosazujeme referendum o vystoupení České republiky z Evropské unie. Zásadně odmítáme přijímání nelegálních imigrantů na území České republiky. Jasně tak říkáme NE islámu v ČR. Hnutí SPD prosazuje politiku pro slušné a pracující občany, kteří jsou pro nás na prvním místě.

Radek Rozvoral

  • SPD
  • Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • poslanec

Článek byl převzat z Profilu Radek Rozvoral

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolaja (Piráti): Konec opožděných plateb, nová směrnice pomůže hlavně malým a středním podnikům

12:12 Kolaja (Piráti): Konec opožděných plateb, nová směrnice pomůže hlavně malým a středním podnikům

Konec problémům s opožděnými platbami. To si europoslanci slibují od nové směrnice, kterou schválili…