Rozvoral (SPD): EU k prosperitě nepotřebujeme. Jde to i bez ní – a lépe

20.02.2019 12:13

Usnesení předsednictva hnutí Svoboda a přímá demokracie – Tomio Okamura (SPD) k aktuální politické situaci.

Rozvoral (SPD): EU k prosperitě nepotřebujeme. Jde to i bez ní – a lépe
Foto: archiv
Popisek: Radek Rozvoral, SPD

Vážení přátelé, toto je aktuální politické usnesení předsednictva hnutí Svoboda a přímá demokracie – Tomio Okamura (SPD). V něm upozorňujeme, že Evropskou unii nepotřebujeme k prosperitě a můžeme se bez ní obejít stejně jako ostatní prosperující státy Evropy. Též se pozastavujeme nad tím, že je vládě ANO a ČSSD osud českého řidiče odsouzeného ve Francii lhostejný. Uznáváme právo Katalánska na sebeurčení. Premiér Babiš často dělá opak, toho co říká. Mluví o podpoře podnikání, přitom likviduje malé podnikatele prostřednictvím EET. Babiš kritizuje vítače a kývače, přitom podpořil Globální pakt o uprchlících i Marrákešskou deklaraci, které migraci podporují.

Evropskou unii k prosperitě nepotřebujeme. Jde to i bez ní – a lépe

Je zcela nepřijatelné obviňovat za důsledek dopadu brexitu na státy Evropské unie politiky Velké Británie a de facto i britské občany, tak jak toto činí pánové Juncker a Tusk. Naopak brexit je výsledkem nespokojenosti občanů Velké Británie s politikou EU prováděné prostřednictvím těchto a dalších elitářů, kterou vyjádřili obyvatelé Albionu svobodně formou celostátního referenda.

A je zcela evidentní, že Velká Británie se na odchod z EU systematicky připravuje. Minulý týden například podepsala se Švýcarskem pobrexitovou obchodní dohodu, která prodlužuje stávající smlouvu o volném obchodu uzavřenou s EU a umožní oběma zemím obchodovat stejným způsobem i po vystoupení Británie z EU. Podobnou dohodu zatím podepsala Velká Británie například s Chile, Faerskými ostrovy a některými státy východní a jižní Afriky. S Austrálií a Novým Zélandem britský kabinet uzavřel dohody o vzájemném uznání, které umožňují legálně prodávané zboží z jedné země prodávat i ve druhé.

V Evropské unii nejsou například právě Švýcarsko, Island, Norsko, Monako, Andorra, San Marino, Lichtenštejnsko. A přesto tyto státy velmi prosperují. SPD v této souvislosti zastává názor, že Evropskou unii k volnému obchodu a ekonomické prosperitě nepotřebujeme. Potřebujeme takovou Evropu, aby nebyla žalářem národů a zabezpečovala pouze čtyři základní svobody pohybu - osob, služeb, zboží a peněz. Vše ostatní je ze strany EU zbytečné a je to potřeba zrušit!

Poslancům hnutí ANO a ČSSD je osud českého řidiče lhostejný

Poslanci hnutí SPD se připojili ke snaze vyvolat přímo v Poslanecké sněmovně debatu o českém řidiči kamionu Jiřím Saganovi, který údajně pašoval migranty a byl za to ve Francii odsouzen. Bohužel vládní koalice ANO-ČSSD přes společnou snahu poslanců z několika parlamentních stran projednávání tohoto bodu zablokovala. To je pro SPD nepochopitelné. Pan Jiří Sagan je dlouhé měsíce umístěn na samotce, jeho přítelkyně má rakovinu a vzhledem k nedostatku peněz musela přerušit léčbu. Navíc i ti migranti potvrdili, že se do kamiónu dostali bez jeho vědomí. Diskutovat o celém případu na půdě sněmovny je přece naprosté minimum, které pro českého občana uvězněného ve Francii můžeme udělat. Poslancům hnutí ANO a ČSSD je osud českého řidiče lhostejný.

Radek Rozvoral

  • SPD
  • Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • poslanec

Uznáváme právo Katalánska na sebeurčení

Předsednictvo hnutí SPD podporuje snahy vlády Katalánska, která minulý týden nepodpořila návrh státního rozpočtu španělské vlády na letošní rok. Katalánská vláda dlouhodobě trvá na právu na sebeurčení a snaží se o nezávislost regionu. S nejvyšší pravděpodobností budou tedy ve Španělsku předčasné parlamentní volby, které by se mohly konat už v dubnu, tedy zhruba měsíc před volbami do Evropského parlamentu. Dialog vlády Španělska s představiteli Katalánska zkrachoval v okamžiku před několika dny zahájeného soudního procesu s bývalým vedením Katalánska. Celkem 12 politiků je obžalováno kvůli předloňskému referendu o nezávislosti Katalánska. Devíti z nich hrozí za vzpouru až 25 let vězení. Jsme přesvědčeni, že požadavky Katalánska vyjádřené formou referenda by měly být pro Španělskou vládu závazné. 

Babiš dělá opak toho, co říká. EET likviduje malé české podnikatele a nahrává nadnárodním gigantům.

„Chceme malý a levný stát, který nikoho neotravuje,“ prohlásil premiér a předseda hnutí Andrej Babiš na sjezdu hnutí ANO. Bohužel ve vládách, ve kterých je a byl, dělá pravý opak. Nabírá byrokraty, kteří stojí státní rozpočet miliardy navíc, a lidé z ministerstva financí buzerují podnikatele i občany. Pokud Babiš hovoří o tom, že EU nesmí ovládnout vítači a kývači, měl by konečně odpovědět, proč jeho vláda podpořila jménem České republiky Globální pakt o uprchlících či Marrákešskou deklaraci, která podporuje migraci z Afriky do Evropy.

Babiš má plná ústa podpory podnikání, přitom zavádí další vlnu EET. EET likviduje malé a střední české podnikatele a nahrává nadnárodním gigantům. Na malých obcích skončila řada obchodů a provozoven jako kadeřnictví, hospody a podobně. Nadnárodní korporace vyvádí z České republiky ročně 300 až 500 miliard korun, ale premiér Andrej Babiš se hojí na živnostnících, kteří se nemohou bránit. Na to, aby nabíral byrokraty, ale peníze má. Jenom v roce 2017 se státní správa navýšila o 18 tisíc zaměstnanců. To jsou další roční náklady v miliardách korun. Celé EET a tažení proti živnostníkům nahrává globalizaci. Předsednictvo hnutí SPD zastává názor, že malí a střední podnikatelé jsou základním pilířem naší ekonomiky a potřebují výraznou podporu státu. EET touto podporou není. SPD přináší řešení ve formě paušální daně pro živnostníky podle německého vzoru. Stát má daně jisté, na obou stranách klesne byrokracie, takže živnostníci nejsou nadměrně zatěžováni, a nehrozí jim ani zbytečné kontroly.

(převzato z Profilu)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Blažek: Snížení rizika zpronevěry peněz z advokátní úschovy

10:04 Ministr Blažek: Snížení rizika zpronevěry peněz z advokátní úschovy

Ministerstvo spravedlnosti aktuálně diskutuje opatření ke snížení rizika zpronevěry peněz z advokátn…