Rozvoral (SPD): Evropská unie nezvládá boj proti covid-19

13.01.2021 14:33

Politické usnesení předsednictva hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) k aktuální politické situaci.

Rozvoral (SPD): Evropská unie nezvládá boj proti covid-19
Foto: Archiv Radka Rozvorala
Popisek: Radek Rozvoral

Vážení přátelé, toto je aktuální politické usnesení předsednictva hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD), ve kterém říkáme, že protesty občanů jsou logickým důsledkem zmatků a nejasné komunikace Vlády ČR při zvládání nákazy covid-19. Hnutí SPD konstruktivně předkládá vládě řadu konkrétních pozitivních návrhů na zlepšení současné situace, ale vláda naše návrhy odmítá. Pro hnutí SPD jsou také nepřijatelné úvahy Vlády ČR o perzekuci lidí, kteří nejsou vakcinováni. Očkování musí být dobrovolné a nelze omezovat občanské svobody těch lidí, kteří očkování odmítají. Hnutí SPD prosazuje kvůli zlepšení zdraví obyvatelstva potravinovou nezávislost a soběstačnost České republiky a kvalitní české potraviny za přijatelné ceny.

1. Pokračující protesty občanů jsou logickým důsledkem zmatků a nejasné komunikace Vlády ČR
Pokračující protesty občanů různou formou na různých místech republiky jsou logickým důsledkem zmatků a nejasné komunikace Vlády ČR při zvládání nákazy covid-19. Hnutí SPD konstruktivně předkládá vládě řadu konkrétních pozitivních návrhů na zlepšení současné situace, ale vláda naše návrhy odmítá. Lidé budou podporovat taková opatření, kterým budou rozumět a která vedou k výsledku. Vláda však bohužel dělá pravý opak. Naprosto nepřijatelné jsou mediální nápady, které někteří vládní poradci vypouštějí do médií, například o dalším omezení pohybu na okruh 15 kilometrů od domova. Lze to charakterizovat jako nesmyslnost a nekoncepčnost. Tímto postupem vláda přidá ke krizi zdravotní i vážnou krizi ekonomicko-sociální, politickou i společenskou. Lidé nejsou loutky a nelze věčně bez rozmyslu pošlapávat jejich ústavní svobody.

Anketa

Je nemorální chodit na oběd či pivo do hospody, když je to teď zakázané?

hlasovalo: 8782 lidí

2. Evropská unie nezvládá boj proti covid-19 – dnes vakcinaci fakticky kontroluje EU a omezuje možnost ČR postupovat samostatně a efektivněji
Očkování musí být na bázi dobrovolnosti a nikdo nesmí být k očkování nucen. Nelze omezovat občanské svobody těch lidí, kteří očkování odmítají. Potřebujeme opatření směřující cíleně na identifikovanou rizikovou skupinu. Těm občanům, kteří se dobrovolně rozhodnou očkovat, musí být umožněn bezpečný výběr z dostupných vakcín. Lidé musí obdržet jasné a srozumitelné informace o vakcínách. Dobrovolná vakcinace musí probíhat co nejrychleji především v rizikové skupině. Dnes vakcinaci fakticky kontroluje EU a omezuje možnost ČR postupovat samostatně. Pokud Izrael dokázal vakcinovat za stejnou dobu 30krát více občanů a dnes má fakticky pokrytou vakcinaci rizikové skupiny, je jasně vidět rozdíl mezi samostatným státem a státem podřízeným elitám EU. EU nepomáhá, ale škodí. Čím dříve z ní odejdeme, tím lépe.

3. Pro hnutí SPD jsou nepřijatelné úvahy Vlády ČR o perzekuci lidí, kteří nejsou vakcinováni. Nikdo nesmí být k očkování nucen a nelze omezovat občanské svobody těch lidí, kteří očkování odmítají.
Pro hnutí SPD jsou nepřijatelné úvahy Vlády ČR o perzekuci lidí, kteří nejsou vakcinováni, nebo úvahy o ukládání povinnosti podnikatelům lustrovat zákazníky podle očkovacích průkazů. Nikdo nesmí být k očkování nucen a nelze omezovat občanské svobody těch lidí, kteří očkování odmítají. Naprosto nepřijatelné jsou také záměry vlády postupně omezovat podporu postižených sektorů podnikání a živností, což negativně dopadne nejen na firmy a živnostníky, ale také na jejich zaměstnance. 

4. Hnutí SPD prosazuje kvůli zlepšení zdraví obyvatelstva potravinovou nezávislost a soběstačnost České republiky a kvalitní české potraviny za přijatelné ceny
Česká republika musí cílevědomě pečovat o zdravotní stav svých obyvatel. Základním předpokladem je kromě jiného i dostatek kvalitních potravin. Kvalitní potraviny zásadním způsobem posilují imunitní schopnost lidí. Je nutné prosadit potravinovou bezpečnost naší země a znovu vrátit trh kvalitním českým potravinám. Kvalita potravin a zdraví lidí spolu přímo souvisí. Proto hnutí SPD prosazuje potravinovou nezávislost a soběstačnost České republiky a kvalitní české potraviny za přijatelné ceny.

(převzato z Profilu)

Radek Rozvoral

  • SPD
  • Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • poslanec

Článek byl převzat z Profilu Radek Rozvoral

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.