Rozvoral (SPD): Fialova vláda škodí této zemi a dávno již ztratila důvěru občanů

26.10.2023 7:17 | Komentář

Politické usnesení předsednictva hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) k aktuální politické situaci.

Rozvoral (SPD): Fialova vláda škodí této zemi a dávno již ztratila důvěru občanů
Foto: Archiv Radka Rozvorala
Popisek: Radek Rozvoral

Fialova vláda ve státním rozpočtu na rok 2024 extrémně zadlužuje naši zemi a současně odírá lidi o peníze. Máme vlastní návrh, který ušetří zbytečné výdaje a pomůže českým občanům. Fialova vláda škodí této zemi a dávno již ztratila důvěru občanů. Prosazujeme předčasné volby a novou vládu, na níž jsme připraveni se podílet. Hrozí, že se nelegální imigranti budou hromadit na našem území. Požadujeme okamžité zavedení stálých kontrol na našich státních hranicích a vypovězení všech nelegálních imigrantů. Prezident Petr Pavel opakovaně selhává v procesu nominací kandidátů na ústavní soudce. Potvrzuje se, že Petr Pavel není na výkon funkce prezidenta připraven. Dne 28. října 1918 se českému státu podařilo obnovit svou historickou suverenitu, která je dnes Evropskou unií systematicky ničena.

1. Fialova vláda ve státním rozpočtu na rok 2024 extrémně zadlužuje naši zemi a současně odírá lidi o peníze. Máme vlastní návrh, který ušetří zbytečné výdaje a pomůže českým občanům.

V tomto týdnu se ve Sněmovně začne v prvním čtení projednávat vládní návrh státního rozpočtu na rok 2024. Vláda Petra Fialy předkládá státní rozpočet s deficitem ve výši 252 miliard korun, přičemž ještě v květnu sliboval ministr financí Zbyněk Stanjura (ODS) schodek o 43 miliard korun nižší. Návrh rozpočtu např. meziročně o třetinu snižuje výdaje ministerstva pro místní rozvoj, což zásadně omezí potřebnou podporu bydlení.

Návrh rozpočtu počítá i s příjmy, které vycházejí z tzv. vládního konsolidačního balíčku, který ještě není definitivně schválen, a není tedy platný a účinný. Zvýšení daní společně se zdražením elektřiny přitom povede ke zvýšení celkových odvodů ve výši několika desítek miliard korun. To hnutí SPD odmítá!

Radek Rozvoral

  • SPD
  • Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • poslanec

Navrhneme proto vrátit takto koncipovaný návrh státního rozpočtu k přepracování. Poslanci hnutí SPD jsou zároveň připraveni předložit své vlastní pozměňovací návrhy, které přesměrují neefektivní a zbytné výdaje do oblastí, kde budou sloužit českým občanům a firmám a pomohou jim. Máme vlastní plán konsolidace veřejných financí a snižování státního dluhu, ve kterém mj. navrhneme způsob, jak zdanit dividendy vyváděné nadnárodními korporacemi z ČR do zahraničí.

2. Fialova vláda škodí této zemi a dávno již ztratila důvěru občanů. Prosazujeme předčasné volby a novou vládu, na níž jsme připraveni se podílet.

V minulém týdnu proběhla ve Sněmovně mimořádná schůze, na které se projednával návrh na vyslovení nedůvěry vládě premiéra Petra Fialy (ODS). Poslanci hnutí SPD po dobu dvou jednacích dnů podrobili Fialovu vládu tvrdé kritice, kdy podrobně rozebrali její největší selhání, nekompetentnost a katastrofální výsledky její neúspěšné politiky i mnohá zásadní porušení předvolebních slibů všech stran vládní pětikoalice. Koaliční poslanci nakonec při hlasování zabránili vyslovení nedůvěry vládě, čímž zároveň přebírají plnou odpovědnost za veškeré její kroky, které zásadně poškozují Českou republiku, její občany a její budoucnost.

Anketa

Kdo ve vás vzbuzuje větší úctu?

64%
10%
hlasovalo: 17075 lidí

Navíc současná vláda již dávno ztratila důvěru občanů. Podle výsledků aktuálního průzkumu Centra pro výzkum veřejného mínění Akademie věd (CVVM) současné vládě plně důvěřují pouhá tři procenta občanů, zatímco tři čtvrtiny občanů jí nedůvěřují. Již nepřetržitě dva roky, tedy po celou dobu vládnutí Fialovy pětikoalice, máme jednu z nejvyšších inflací v Evropě, stejně dlouho klesají reálné mzdy, tržby v maloobchodě a příjmy českých občanů. Propadá se náš ekonomický výkon, tedy hrubý domácí produkt, který dosud nedosáhl ani úrovně, kterou měl před covidem v roce 2019.

Fialova vláda rekordně zvyšuje zadlužení státu i zdanění občanů a firem. Z těchto důvodů hnutí SPD preferuje co nejrychlejší odchod Fialovy vlády a její nahrazení novou vládou po předčasných volbách. Jsme politicky i odborně připraveni stát se součástí této vlády a pracovat ve prospěch naší země.

3. Hrozí, že se nelegální imigranti budou hromadit na našem území. Požadujeme okamžité zavedení stálých kontrol na našich státních hranicích a vypovězení všech nelegálních imigrantů.

Vlna nelegální imigrace do Evropy z islámských a afrických zemí pokračuje stále vyšším tempem a zvyšují se rizika jejích dopadů na občany ČR. Všechny sousední státy totiž již zavedly kontroly na svých státních hranicích. Naposledy Německo, které se v minulých dnech rozhodlo obnovit stálé kontroly na hranicích s ČR a Polskem. Ministr vnitra Vít Rakušan (STAN) však trvalé kontroly na našich státních hranicích dosud nezavedl, probíhají pouze namátkové kontroly na hranici se Slovenskem, a to ještě s časovým omezením do 2. listopadu.

Reálně tak hrozí, že nelegální imigranti, kteří cestují přes naše území do Německa, se budou shromažďovat v ČR, se všemi negativními důsledky pro naši zemi a její občany. Jde o další totální selhání ministra vnitra i celé Fialovy vlády, která hazarduje s bezpečností českých občanů. V řešení nelegální imigrace totálně selhává celá Evropská unie a její orgány již od roku 2015. Ve skutečnosti připravuje usnadnění imigrace prostřednictvím „bezpečných cest" pro imigranty. Ani Německo už masovou imigraci nezvládá, v Bavorsku proti ní protestují starostové i občané.

Hnutí SPD požaduje okamžité zavedení stálých kontrol na našich státních hranicích a vypovězení všech nelegálních imigrantů, nebo imigrantů, kteří u nás páchají trestné činy. Zároveň požadujeme, aby vláda Petra Fialy (ODS) přehodnotila své souhlasné stanovisko k novému Migračnímu paktu EU a odmítla připojení ČR k tomuto paktu, který se bude v následujících týdnech definitivně schvalovat a přináší riziko dalšího přerozdělování nelegálních imigrantů po členských státech EU.

4. Prezident Petr Pavel opakovaně selhává v procesu nominací kandidátů na ústavní soudce. Potvrzuje se, že Petr Pavel není na výkon funkce prezidenta připraven.

Prezident Petr Pavel zaznamenal další fiasko, když Senát neschválil jeho další nominaci na ústavního soudce Pavla Simona, přestože jej prezident přišel do Senátu osobně podpořit. Prezidentův kandidát v tajné volbě obdržel pouze 23 hlasů ze 73 přítomných senátorů. Prezidentem navrhovaný kandidát Pavel Simon přitom na základě veřejně dostupných informací dlouhodobě porušoval pro soudce platný zákaz jiné než pedagogické výdělečné činnosti a jeho aktivity rovněž porušovaly požadavky na soudcovskou důstojnost a etiku.

Jde o další zásadní přehmat prezidenta v oblasti nominací kandidátů do Ústavního soudu po soudci Robertu Fremrovi, v jehož případě se ukázalo, že před listopadem 1989 odsoudil desítky lidí za emigraci do zahraničí a rovněž jako soudce figuroval v politickém procesu zmanipulovaném Státní bezpečností. Prokázalo se, že v procesu nominací kandidátů na ústavní soudce prezident a jeho okolí zásadním způsobem opakovaně selhávají. Zároveň se potvrzuje, že Petr Pavel není na výkon funkce připraven, chybí mu politické zkušenosti a nedisponuje ani kvalitním odborným a personálním zázemím.

5. Dne 28. října 1918 se českému státu podařilo obnovit svou historickou suverenitu, která je dnes Evropskou unií systematicky ničena.

Dne 28. října si připomínáme 105. výročí vzniku samostatného československého státu. Samostatný stát Čechů a Slováků byl založen na základě zásady sebeurčení národů a uznání etnických a historických státních hranic. Tímto krokem jsme se vymanili z područí rakousko-uherské monarchie a sami jsme převzali zodpovědnost za svou budoucnost jako samostatný stát.

Je potřeba na prvním místě vyjádřit úctu všem, kdo se zasloužili o obnovu samostatného státu, všem legionářům v bojích první světové války, domácímu odboji okolo Karla Kramáře a Aloise Rašína a zejména našemu prvnímu prezidentu osvoboditeli Tomáši Garrigue Masarykovi. Všem, kteří se vzepřeli minulým režimům a okupantům a zasloužili se za naši svobodu.

Těm všem patří naše poděkování, zejména v dnešní době, kdy je naše státní suverenita systematicky ničena ze strany Evropské unie.

Článek byl převzat z Profilu Radek Rozvoral

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nováková (KDU-ČSL): Je nutné dostat do terénu jedinečnou metodiku

8:05 Nováková (KDU-ČSL): Je nutné dostat do terénu jedinečnou metodiku

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k podpoře enviromentální výchovy