Rozvoral (SPD): Fialově vládě nedůvěřují již tři občané ze čtyř – požadujeme její demisi!

22.08.2023 17:08 | Komentář

Převážná většina občanů České republiky už dospěla k tomu, že pětikoaliční vláda pod vedením premiéra Petra Fialy nehájí jejich zájmy a nečiní zásadní kroky vedoucí k tomu, aby se lidem v naší zemi dobře žilo a zvyšovala se kvalita jejich života.

Rozvoral (SPD): Fialově vládě nedůvěřují již tři občané ze čtyř – požadujeme její demisi!
Foto: Archiv Radka Rozvorala
Popisek: Radek Rozvoral

Současná vláda bude brzy v polovině svého funkčního období a její vizitkou je to, že stále více občanů v ní ztratilo důvěru, neboť pociťují propad životní úrovně. Tento nežádoucí stav potvrzují i zveřejněná data z provedených výzkumů. 

Hnutí SPD od začátku, kdy Fialova vláda začala úřadovat, kritizuje její kroky, neboť ta je svou neschopností přímo zodpovědná, že naše země je ve všech důležitých ekonomických statistických ukazatelích ve srovnání s ostatními státy Evropy na nejhorších příčkách. Zmíním například zdražení energií, míru inflace, pokles průmyslové výroby a stavebnictví, pokles reálných mezd nebo devalvaci úspor občanů. Lidé tak musí vynakládat více financí na chod svých domácností.

Dle oficiálních údajů Českého statistického úřadu jen za minulý rok vzrostly ceny základních potravin o 134 procent, přibližně o třetinový nárůst se zvýšily lidem náklady na bydlení (zemní plyn, teplo a teplá voda) a o více jak pětinu vzrostly náklady za elektřinu a stočné. Tímto ale pro naše občany tento nežádoucí stav nekončí, neboť Fialova vláda na ně chystá v brzké době další opatření, které je finančně poškodí a to tzv. vládní konsolidační balíček a novelu zákona o důchodovém pojištění.

Silnou nespokojenost občanů s probruselskou vládou Petra Fialy potvrzují i průzkumy veřejného mínění. Nedávno zveřejněný průzkum zrealizovalo Centrum pro výzkum veřejného mínění (CVVM) Sociologického ústavu Akademie věd v období od 26. 5. – 24. 7. 2023. Celkem 929 respondentů starších 15 let zodpovědělo na otázky v rámci osobního rozhovoru. Závěr výzkumu je jednoznačný. Nekompetentní Fialově vládě již nevěří tři občané ze čtyř, důvěřuje jí už pouze 25 procent lidí; v tom 2 % „rozhodně“ a 23 % „spíše“. S politickou situací je to pro vládnoucí pětikoalici ještě horší, spokojenost vyjádřilo pouze 15 procent respondentů výzkumu, více než třípětinová většina (62 %) veřejnosti vyjádřila nespokojenost. Podrobnější analýza ukázala, že spokojenost s politickou situací lidí klesá se zhoršujícím se hodnocením jejich životní úrovně vlastní domácnosti, kdy se stále více lidí propadá do sociální chudoby, a jsou odkázáni na výplatu podpůrných sociálních dávek.

Tento stav hnutí SPD zásadně odmítá. Fialova vláda ekonomicky ničí český stát a doplácí na to všichni slušní a pracující občané, rodiny s dětmi, senioři, i zdravotně postižení občané. Požadujeme demisi vlády. Pro nás jsou občané České republiky na prvním místě.

Převzato z profilu politika.

Radek Rozvoral

  • SPD
  • Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • poslanec

Článek byl převzat z Profilu Radek Rozvoral

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mašek (ANO): Situace kolem svobody slova je obzvlášť komplikovaná

14:04 Mašek (ANO): Situace kolem svobody slova je obzvlášť komplikovaná

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k svobodě slova v Evropské unii