Rozvoral (SPD): Hnutí SPD hlasuje proti snížení plateb do zdravotnictví

18.08.2022 4:33

Politické usnesení předsednictva hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) k aktuální politické situaci.

Rozvoral (SPD): Hnutí SPD hlasuje proti snížení plateb do zdravotnictví
Foto: Archiv Radka Rozvorala
Popisek: Radek Rozvoral

Vážení přátelé, toto je aktuální politické usnesení předsednictva hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD), ve kterém upozorňujeme, že za vlády Petra Fialy prorostl organizovaný zločin až do nejvyšších pater vlády. Požadujeme odchod ministra vnitra Rakušana i šéfa civilní rozvědky Mlejnka. Prosazujeme vyslovení nedůvěry vládě Petra Fialy. Tato neschopná a škodlivá vláda musí skončit! Premiéru Fialovi nedůvěřuje 70 procent občanů. Zářijové volby budou referendem o Fialově vládě. Vláda Petra Fialy zhoršuje úroveň zdravotní péče. Hnutí SPD hlasuje proti snížení plateb do zdravotnictví. 

Anketa

Půjdete volit do Senátu?

hlasovalo: 14906 lidí

1. Za vlády Petra Fialy prorostl organizovaný zločin až do nejvyšších pater vlády. Požadujeme odchod ministra vnitra Rakušana i šéfa civilní rozvědky Mlejnka kvůli vazbám na obviněného Redla.

Pro hnutí SPD je zcela nepřijatelné, že ministr vnitra, místopředseda vlády a předseda vládního hnutí STAN Vít Rakušan dosadil minulý měsíc do čela Úřadu pro zahraniční styky a informace (ÚZSI), což je tajná civilní rozvědka, Petra Mlejnka, který již od roku 2012 udržoval přátelské styky s Michalem Redlem, který je podle policie hlavou skupiny organizovaného zločinu kolem hnutí STAN v kauze Dozimetr a který je zároveň blízkým spolupracovníkem mafiána a zločince Radovana Krejčíře. O pravidelných stycích mezi Redlem a nedávno jmenovaným šéfem ÚZSI Mlejnkem se veřejnost dozvěděla minulý týden. Mlejnek v této věci dokonce prohlásil, že přes Redla poptával zakázky. Do celého tohoto skandálu je nově zapojena i vládní KDU-ČSL, protože Mlejnka doporučil Vítu Rakušanovi její první místopředseda a místopředseda Sněmovny Jan Bartošek. Vít Rakušan navíc prohlásil, že o stycích Mlejnka s Redlem věděl již před jeho jmenováním a nevadí mu. Rakušan Mlejnka odvolat z funkce ředitele ÚZSI odmítá a ani sám nechce odstoupit z funkce ministra vnitra. Podle SPD musí jednoznačně odejít oba dva, protože jejich setrvání ve funkcích je ohrožením bezpečnosti České republiky. Potvrzuje se tak opět, že za vlády Petra Fialy (ODS) prorostl organizovaný zločin až do nejvyšších pater vlády a státní správy. Premiér Fiala navíc o tomto všem ví a po celou dobu to kryje. Je nepřijatelné, aby Vít Rakušan, předseda uskupení s takovými kauzami vedl rezort vnitra a policii, která zločiny představitelů STAN vyšetřuje. Jedná se o střet zájmů takového charakteru, který už vážně ohrožuje zbytky důvěry veřejnosti v trestní řízení a ve spravedlnost jako takovou. Tato vláda nemá důvěru veřejnosti a měla by okamžitě podat demisi. To je názor SPD!

2. Prosazujeme vyslovení nedůvěry vládě Petra Fialy. Tato neschopná a škodlivá vláda musí skončit!

Předseda hnutí ANO Andrej Babiš minulý týden připustil možnost vyvolání hlasování o nedůvěře vládě Petra Fialy (ODS) ve Sněmovně. Hnutí SPD tento názor prosazuje od samého začátku jmenování této vlády prezidentem republiky v prosinci loňského roku a nyní hnutí ANO konečně tento náš požadavek sdílí také. Pro svolání schůze Sněmovny pro hlasování o nedůvěře vládě je potřeba podpisy minimálně 50 poslanců a hnutí SPD má poslanců 20, což ke svolání této schůze nestačí. Hnutí SPD tento návrh na svolání schůze o hlasování o nedůvěře vládě Petra Fialy samozřejmě podpoří. Tato vláda není vládou odborníků, dávno ztratila důvěru veřejnosti a nemá schopnosti řídit zemi v době ekonomické a potravinové krize. Vzhledem k otřesnému stavu veřejných financi, rostoucí inflaci, poklesu životní úrovně i osobních úspor občanů, vzhledem k nejistotě týkající se zásobování plynem jak firem, tak domácností, vysokým cenám pohonných hmot, energií, bydlení a potravin, je potřeba říct Fialově vládě jasné NE a bylo toho dost, protože široká veřejnost kromě plamenných projevů členů vlády, jak to zvládneme, nezaznamenala jediný hmatatelný krok tohoto kabinetu kromě korupčních skandálů předních koaličních politiků.

3. Premiéru Fialovi nedůvěřuje 70 procent občanů. Zářijové volby budou referendem o Fialově vládě.

Premiérovi Petru Fialovi (ODS) důvěřují jeho vlastní spoluobčané nejméně z premiérů či prezidentů světových demokratických států. Petr Fiala jako předseda vlády dopadl dokonce nejhůře ze všech sledovaných světových státníků. Vyplývá to z mezinárodního průzkumu společnosti Morning Consult, který zveřejnila minulý týden TV Nova. Fialovi nedůvěřuje 70 procent našich občanů a má důvěru pouhých 23 procent. Společnost Morning Consult zároveň sleduje, jak lidé vnímají směřování své země. I v tomto ohledu je na tom Česká republika špatně. Na správné cestě je jen podle 20 procent občanů. Tím se pouze potvrzují názory SPD, že premiér této země není muž na svém místě a veřejnost je o tom přesvědčena. Přijďte, proto prosím ve dnech 23. – 24. září k volebním urnám, které budou zároveň referendem a vysvědčením stávající vládě, a dejte svůj hlas kandidátům hnutí SPD. Jsme jediné vlastenecké hnutí zastoupené ve Sněmovně, a pokud chceme, aby nás bylo více slyšet, potřebujeme právě Vaše hlasy. Děkujeme!

4. Vláda Petra Fialy zhoršuje úroveň zdravotní péče. Hnutí SPD hlasuje proti snížení plateb do zdravotnictví.

Prezident Miloš Zeman minulý týden oprávněně vetoval zákon, kterým chce vláda Petra Fialy (ODS) letos snížit o 14 miliard korun platby zdravotním pojišťovnám za tzv. státní pojištěnce. Tímto krokem Fialovy vlády dochází ke snižování úrovně a dostupnosti zdravotní péče pro naše občany a zhoršování pracovních podmínek zdravotníků. Hnutí SPD tento krok prezidenta Zemana vítá, jelikož poslanci SPD vždy ve Sněmovně vystupovali a hlasovali proti přijetí tohoto špatného a nebezpečného vládního návrhu. Zákon tedy nyní bude znovu projednávat Sněmovna a poslanci SPD budou opět důrazně vystupovat a hlasovat proti němu. Fialova vládní koalice ODS, KDU-ČSL, TOP 09, Pirátů a STAN ale již dopředu avizovala, že veto prezidenta přehlasuje.

Převzato z Profilu.

Radek Rozvoral

  • SPD
  • Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Langšádlová: Rada vlády vybrala laureáty Ceny vlády nadanému studentovi

22:01 Ministryně Langšádlová: Rada vlády vybrala laureáty Ceny vlády nadanému studentovi

Ve Strakově akademii se konalo v pořadí již 400. zasedání Rady pro výzkum, vývoj a inovace (RVVI, Ra…