Rozvoral (SPD): Je islám náboženstvím míru, jak neustále tvrdí Barack Obama?

08.01.2016 10:20

Podle několika průzkumů veřejného mínění je jasné, že má Islámský stát podporu více muslimů, než si jsou ochotni připustit dokonce i ti největší kritici islamismu!

Rozvoral (SPD): Je islám náboženstvím míru, jak neustále tvrdí Barack Obama?
Foto: RadekRozvoral.cz
Popisek: Radek Rozvoral

Začátkem prosince se na internetu objevily informace o několika průzkumech veřejného mínění, které jasně prokázaly, že to s tím náboženstvím míru nebude tak růžové, jak o něm neustále ujišťuje americký prezident. Tvrdí to alespoň americká novinářka Joy Overbecková, která s následujícími průzkumy přišla.

Paní novinářka píše, že poslední průzkumy ve Spojených státech ukázaly, že polovina přicházejících muslimů podporuje Islámský stát. Podle jiného průzkumu zveřejněném v deníku The Sun se zase zjistilo, že po teroristických útocích v Paříži čtvrtina muslimů ve Velké Británii sympatizuje s těmi, co odcházejí bojovat v barvách Islámského státu. Ještě mnohem mrazivějším je průzkum realizovaný arabským zpravodajským serverem AlJazeera.net, který zjistil, že plných 81% z více než 38.000 oslovených podporuje Islámský stát. Na otázku zda schvalují krvavé výboje ISIS v regionu, odpověděli ano. „V Pákistánu se na Islámský stát dle dalšího průzkumu nedívá negativně strašidelných 72% respondentů. No a dokonce i v Turecku, které je považováno za našeho spojence, má podobný názor 27% lidí,“ píše Overbecková.

Docela by mě zajímalo, co by „Bohoušovi“ na tyto průzkumy napsal do e-mailu jeho politický poradce a jeden z největších sluníčkářů z premiérovy poradenské stáje Oto Novotný ve spojitosti s voliči oranžové květiny. Možná by to bylo něco ve smyslu: „Přeci to té sociálně frustrované, xenofobní a nacionalistické konzervativní levici nebudeme říkat, stačí, když to víme my. No a nám to kromě Chovance vůbec nevadí a to je přesně to, co bude chtít slyšet kancléřka.“

Radek Rozvoral

  • SPD
  • Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kavij (KSČM): Česká republika směřuje do války

4:31 Kavij (KSČM): Česká republika směřuje do války

Česká republika směřuje do války. Žene jí tam svými projevy a svými činy prezident Petr Pavel, premi…