Rozvoral (SPD): Když už investovat do nelegálních imigrantů, tak jedině k jejich deportaci domů!

21.01.2021 17:19

Nelegální imigranti, kteří si jako svůj cíl zvolili bezstarostný život ve vyspělých evropských zemích na základě jim vyplácených štědrých sociálních dávek, si čím dál více, agresivněji vynucují pozornost.

Rozvoral (SPD): Když už investovat do nelegálních imigrantů, tak jedině k jejich deportaci domů!
Foto: Archiv Radka Rozvorala
Popisek: Radek Rozvoral

Jako osvědčený prostředek získání podpory využívají toho, že si sami ničí poskytnuté zázemí v uprchlických táborech, a pak za pomoci neziskových organizací zveřejňují, jak je s nimi nelidsky zacházeno.

Hnutí SPD takovýto postup drtivé většiny ekonomických imigrantů, kteří pocházejí převážně z afrických zemí a vyznávají islámskou ideologii, zásadně odmítá. Je až paradoxní, že naopak výše uvedené schvalují vrcholní lídři EU, kteří za pomoci neziskových organizací, nelegální imigraci podporují a financují z unijní pokladny. Tento postup lze nyní vysledovat v Bosně.

Minulý týden několik mezinárodních organizací včetně Amnesty International (AI) ve společném prohlášení vyzvalo bosenské úřady, aby poskytly okamžitou pomoc tisícům imigrantů a žadatelům o azyl, kteří se ocitli v zemi v tíživé situaci. Podle AI žije v Bosně v nynějším mrazivém počasí dva a půl tisíce imigrantů bez adekvátního přístřeší, z toho téměř tisíc z nich v bývalém provizorním uprchlickém táboře Lipa. Tábor Lipa na severozápadě země poblíž hranic s Chorvatskem si 23. prosince loňského roku sami úmyslně podpálili imigranti, protože si chtěli vynutit jejich přesídlení někam jinam, ideálně do Německa nebo Francie. Inspirováni byli reakcemi ze strany EU na situaci, když si Afgánci vypálili řecký tábor Moria, kde byli umístěni, a část z nich pak byla převezena do táborů na řecké pevnině, tedy zase blíže jejich vysněného cíle.

Ve společném prohlášení probruselských neziskových organizací apelují na bosenské úřady, aby vyřešily své rozdílné pohledy na vzniklou situaci v souvislosti s vypálením tábora Lipa a poskytly okamžitou ochranu stovkám imigrantů a žadatelů o azyl žijících bez přístřeší v zimních teplotách. AI dokonce bosenské úřady obvinilo z nedostatku dobré vůle. „Ubytování, kam by se mohli přesunout ti, co v nynějším velmi studeném počasí nemají v Bosně a Hercegovině střechu nad hlavou, k dispozici je. To, co chybí, je politická vůle," podotkla Eve Geddieová, ředitelka kanceláře Amnesty International při evropských institucích (EIO). Humanitární organizace zmiňují, že se obávají současné patové situace a nepřátelská rétorika by mohla ještě zvýšit místní xenofobii.

Radek Rozvoral

  • SPD
  • Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • poslanec

Evropská unie již v dubnu loňského roku uvolnila na pomoc uprchlíkům v Bosně 4,5 milionu eur (téměř 118 milionů korun) a minulý týden EU oznámila, že na pomoc imigrantům v Bosně poskytne dalších 3,5 milionu eur (více jak 90 milionů korun).

Hnutí SPD nesouhlasí s takto investovanými unijními penězi, které by se daly určitě lépe využít v rámci zmírnění následků ekonomických ztrát z důvodu šíření nemoci covid-19. Když už investovat do nelegálních imigrantů, tak jedině k jejich deportaci zpět, odkud do Evropy přišli.

Převzato z Profilu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fiala (SPD): Zavádí se společné, jednotné a závazné azylové řízení,

20:01 Fiala (SPD): Zavádí se společné, jednotné a závazné azylové řízení,

Projev na 100. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k migračnímu paktu.