Rozvoral (SPD): Musíme zabezpečit soběstačnost a nezávislost naší republiky z vlastních zdrojů

31.03.2020 14:29

V souvislosti s epidemií pandemie nemoci COVID-19 šířící se i v České republice se zcela odhalil velký problém, kterým je mít zabezpečenou soběstačnost a nezávislost, a to ve všech důležitých komoditách.

Rozvoral (SPD): Musíme zabezpečit soběstačnost a nezávislost naší republiky z vlastních zdrojů
Foto: archiv
Popisek: Radek Rozvoral, SPD

Budiž nám varováním příklad chybějícího zdravotnického materiálu včetně ochranných pomůcek, s tím, že tento stav již nesmíme v budoucnu dopustit.

Hnutí SPD dlouhodobě upozorňuje, že přijatá politika určovaná lídry Evropské unie je nefunkční, nekoncepční a z dlouhodobého hlediska nemá budoucnost. Vedení každé organizace se prověří hlavně při řešení mimořádných událostí a v krizovém stavu. Nyní si každý občan může odpovědět na otázku, zda EU zvládla včas zachytit šířící se pandemii koronaviru a zabezpečila, aby jednotlivé členské země měly pro své občany dostatek všeho potřebného pro boj proti této nemoci, včetně zdravotního materiálu ve svých zdravotnických zařízeních pro zajištění té nejlepší zdravotní péče. Ursula von der Leyenová nejdřív zkritizovala uzavření hranic z důvodu pandemie a posléze se za to omluvila s tím, že to byl jen její laický názor, což je skandální a neomluvitelné. Evropská unie se zatím také moc nepředvedla. Z tohoto pohledu lze jednoznačně konstatovat, že EU opět selhala, jako například při řešení nelegální imigrace.

Proto prosazujeme, že naše republika musí být v budoucnu soběstačná a nezávislá, a to ve všech důležitých oblastech, které jsou potřebné pro chod státu (viz například energetická soběstačnost). Jako další příklad uvedu, že je zcela neúnosné, aby naše republika nebyla ani z poloviny zemědělsky a potravinově nezávislá, což mimochodem prohlásil premiér Babiš v květnu loňského roku na sněmu Agrární komory v Brně.

Potravinová soběstačnost státu v souvislosti s rostoucí světovou populací a možnými nenadálými událostmi, viz nynější koronavirová pandemie, je v současné době stále důležitější. Prohlubování závislosti na zahraničním trhu znamená zvyšování nejistoty našich občanů v případě bezpečnostního ohrožení. To se týká i naší potravinové soběstačnosti. Její zajištění je přímo úměrné aplikované zemědělské činnosti v naší republice. Dlouhodobě upozorňujeme na zemědělskou politiku vedenou ze strany Evropské unie, kdy je tato politika evidentně řízena se záměrem likvidace našeho zemědělství. Jsme pevně přesvědčeni, že naše zemědělství a potravinářství lze znovu obnovit a navázat tak na hospodaření, které aplikovali naši zemědělci v dobách, kdy ještě nebyli v područí EU. Toho lze dosáhnout ukončením našeho členství v současné EU.

Hnutí SPD hájí zájmy České republiky a našich občanů. Současná situace v souvislosti s šířením nemoci COVID-19 v zemích Evropské unie a s tím, jak si v tomto boji proti ní stojí lídři EU, nás utvrzuje, že se musíme spolehnout sami na sebe. Naši občané si vždy uměli v každé mimořádné situaci poradit a držet pospolu, což dokazují i v těchto chvílích, kdy šijí roušky, zkoušejí vyrábět respirátory z vlastních zdrojů a vyvíjejí další aktivity, abychom co nejdříve vyhráli boj s touto zákeřnou nemocí a uchránili co nejvíce životů. Dobře víme, že jsme schopni si sami zabezpečit i naši zemědělskou a v návaznosti na ní i potravinovou soběstačnost. To se týká i naší energetiky a průmyslu. Nechceme, aby zanikaly naše vesnice a aby na předměstích velkých měst vyrůstaly montovny. My našim občanům věříme.

Převzato z profilu.

Radek Rozvoral

  • SPD
  • Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

21:03 Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 ke zřízení poslanecké komise k vyšetření stř…