Rozvoral (SPD): Naše země, naše pravidla

12.07.2016 9:08

Pak, že to nejde. Jde všechno, musí se chtít, ale hlavně musí o tom rozhodnout většina občanů v referendu, aby to bylo co nejdemokratičtější.

Rozvoral (SPD): Naše země, naše pravidla
Foto: RadekRozvoral.cz
Popisek: Radek Rozvoral

Ve švýcarském kantonu Ticino se začal přísně vymáhat zákon o zákazu nošení pokrývky hlavy islámského typu (burka), o kterém bylo rozhodnuto v referendu, které se v tomto kantonu uskutečnilo v roce 2013. Došlo to až tak daleko, že o této nové legislativě nedávno informovalo své občany velvyslanectví Saúdské Arábie v Bernu.

Švýcarsko je zemí, kde skvěle funguje systém přímé demokracie jak na místní, kantonální, ale i celostátní úrovni. Už vidím všechny ty odpůrce referend, jak to komentují slovy, že to jde pouze ve Švýcarsku, nikde jinde a že my nejsme Švýcaři. Důvod proč to ve Švýcarsku jde a nikde jinde ne je nasnadě. Samozvané elity všude v Evropě totiž odpírají obyčejným lidem spolurozhodovací právo, aby za žádnou cenu nepřišli o svůj mocenský monopol.

Jiný důvod není a já jsem pevně přesvědčen, že brzy začne přímá demokracie i s přispěním našeho hnutí SPD, které je členem evropské frakce ENF (Evropa národů a svobody) sdružující hlavní vlastenecké parlamentní strany Evropy pod vedením předsedkyně francouzské Národní fronty Merine Le Pen fungovat v celé Evropě, jelikož občané nad tím velice přemýšlí a nebudou se chtít i nadále podřizovat samozvaným elitám, které nehájí jejich zájmy. 

Radek Rozvoral

  • SPD
  • Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Hraba: Rozmohl se nám tu takový nešvar

12:12 Senátor Hraba: Rozmohl se nám tu takový nešvar

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k pokusům mobilních operátorů zasahovat do politiky