Rozvoral (SPD): Našim ženám jsme s respektem, úctou a láskou popřáli k MDŽ

11.03.2019 12:28

V pátek 8. března jsme si spolu s našimi ženami připomněli jejich svátek. Kytičku, nebo jinou formu poděkování si zaslouží všechny ženy, bez rozdílu jejich věku.

Rozvoral (SPD): Našim ženám jsme s respektem, úctou a láskou popřáli k MDŽ
Foto: archiv
Popisek: Radek Rozvoral, SPD

Naše hnutí SPD podporuje tradiční pracovitou rodinu, kde žena, matka má nezastupitelné místo a uděláme vše, aby se ženy u nás cítily dobře a bezpečně.

Mezinárodní den žen (MDŽ), tento mezinárodně uznávaný svátek, stanovený Organizací spojených národů k výročí stávky newyorských švadlen v roce 1908, se u nás dlouhá léta oslavuje a od roku 2004 je v České republice významným dnem. Dobře víme, že si naše ženy zaslouží celoroční úctu a lásku, a to nejen při oslavách Mezinárodního dne žen osmého března a druhou neděli v květnu, kdy si připomínáme Den matek.

V naší zemi si žen vážíme a chováme k nim respekt. Náš obdiv si zaslouží ženy ve všech svých rolích, ve kterých během dospělosti vystupují a zasluhují náš obdiv. Pro nás muže z tohoto tvrzení vyplývá povinnost vytvářet v naší zemi takové prostředí, aby se zde všechny ženy cítily co nejlépe, bezpečně a s láskou vychovávaly naše děti. Naše hnutí SPD podporuje a za základ státu vnímá pracující tradiční rodinu, kterou tvoří muž a žena, mající stejná práva a povinnosti. Dobře fungující tradiční pracující rodina je tou nejdůležitější hodnotou pro náš stát, který by jim měl umožnit a zabezpečit takové podmínky, aby všichni její členové prožívali plnohodnotný život v bezpečné zemi. Ženy v rámci rodin mají nejdůležitější a nejtěžší úkol, kterým je rození a výchova dětí. V tomto procesu výchovy zastávají ženy role maminek, manželek, tet, tchyní a končí rolemi babiček a prababiček. V profesním životě jde o role v souvislosti s výkonem zaměstnání jako ředitelka, účetní, prodavačka a dnes je zcela běžné, že ženy zastávají i služební pozice v bezpečnostních sborech nebo v armádě. Nedopustíme žádnou diskriminaci žen ve všech oblastech naší společnosti. Zároveň budeme podporovat všechny zákony, které přispějí k jejich větší bezpečnosti. Zde jako příklad uvedu už delší dobu platící zákon řešící domácí násilí, v rámci kterého jsou obětmi převážně ženy. 

K ženám chováme přirozenou úctu. I z tohoto důvodu nepřestaneme usilovat, aby se k nám nedostali žádní imigranti, vyznávající islámskou ideologii, která ženám upírá základní lidská práva, a ve které práva žen neznamenají vůbec nic. To v naší republice v žádném případě nedopustíme. Pro naše ženy budeme zabezpečovat takové podmínky a prostředí, aby v klidu a pohodě mohly ve svých rodinách společně s manželi vychovávat děti. S tím souvisí to, že budeme předkládat a podporovat zákony, které podporují rodiny s dětmi, jako např. zvýšení rodičovského příspěvku, různé formy odpočtů daní na děti, zohlednění výše důchodové dávky ženám s ohledem na počet vychovaných dětí nebo novomanželské půjčky.       

Na závěr mi dovolte ještě jednou popřát všem ženám všechno nejlepší, hlavně hodně lásky, zdraví a životní pohody.

Převzato z profilu.

Radek Rozvoral

  • SPD
  • Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hašek (PRO): Šmarda. Smutnej borec na konec

18:09 Hašek (PRO): Šmarda. Smutnej borec na konec

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k předsedovi SOCDEM Šmardovi.