Rozvoral (SPD): Navrhli jsme přesunutí finančních prostředků na posílení obrany ČR

15.12.2017 9:04

Chceme také několik milionů korun přesunout ze zahraniční rozvojové spolupráce do rezervy na mimořádné výdaje integrovaného záchranného systému a na dávky osobám se zdravotním postižením.

Rozvoral (SPD): Navrhli jsme přesunutí finančních prostředků na posílení obrany ČR
Foto: archiv
Popisek: Radek Rozvoral, SPD

Tento týden předložili poslanci SPD ve Sněmovně dva pozměňovací návrhy k vládnímu návrhu zákona o státním rozpočtu České republiky na rok 2018. První se týká snížení částky o 300 milionů korun na zahraniční mise a navýšení o stejnou částku posílení obrany ČR s důrazem na zvýšení počtu Aktivních záloh, jejich intenzivní výcvik a zabezpečení. Druhým pozměňovacím návrhem budeme chtít přesunout 200 milionů korun ze zahraniční rozvojové spolupráce a na půl ho rozdělit na mimořádné výdaje integrovaného záchranného systému a na dávky osobám se zdravotním postižením.

Dále budeme chtít přesunout finanční prostředky z přeplácené inkluze na platy pracovníků ve školství a zrušit financování neziskových organizací s politickým programem. Podařilo se nám také prosadit zřízení vyšetřovací komise ke kauze OKD.

Převzato z profilu.

Radek Rozvoral

  • SPD
  • Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mašek (ANO): Situace kolem svobody slova je obzvlášť komplikovaná

14:04 Mašek (ANO): Situace kolem svobody slova je obzvlášť komplikovaná

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k svobodě slova v Evropské unii