Rozvoral (SPD): O víkendu proběhla volební konference RK hnutí SPD Středočeského kraje

10.11.2021 11:30 | Komentář

V neděli 7. listopadu 2021 se konala již IX. konference Regionálního klubu hnutí SPD Středočeského kraje (RK), na které bylo zvoleno nové regionální vedení na další volební období a delegáti na celostátní konferenci.

Rozvoral (SPD): O víkendu proběhla volební konference RK hnutí SPD Středočeského kraje
Foto: Archiv Radka Rozvorala
Popisek: Radek Rozvoral

Celá konference proběhla dle předem připraveného programu. 

Anketa

Je Zeman povinen jmenovat ministrem kohokoliv, koho navrhne Fiala?

2%
96%
hlasovalo: 15182 lidí
Jednání jsem jako dosluhující předseda zahájil přivítáním všech přítomných, včetně našeho předsedy hnutí SPD Tomia Okamury a místopředsedy Radima Fialy. Následovalo určení zapisovatele a ověřovatele zápisu, volba volební a mandátové komise a dále návrhové komise – vše dle jednacího řádu konference a stanov hnutí SPD.

Po schválení programu konference vystoupil se svým projevem předseda Tomio Okamura, který podal všem přítomným obsáhlou informaci o činnosti předsednictva hnutí SPD, o práci hnutí v Poslanecké sněmovně, zhodnotil volební kampaň a seznámil s volebními výsledky letošních voleb hnutí SPD v celostátním měřítku. Poté si vzal slovo místopředseda hnutí SPD Radim Fiala a též podal přítomným informace z vedení hnutí SPD z celostátního pohledu. Pak jsem přednesl zprávu o činnosti RK, ve které jsem informoval o práci hnutí, stavu členské základny, zhodnotil jsem proběhlé senátní a krajské volby v roce 2020 a dále letošní volby do Poslanecké sněmovny, což ve svém vystoupení zhodnotili i oba místopředsedové.

Pak již následovala volba nového vedení na další tři roky. Post předsedy jsem obhájil, když jsem neměl protikandidáta. Dále byli tajnou volbou za místopředsedy z šesti navržených kandidátů zvoleni Tomáš Doležal, Jiří Novotný, Oldřich Černý a Robert Nedvěd. Poté byli odsouhlaseni navržení delegáti na celostátní konferenci hnutí SPD, která je plánována v prosinci tohoto roku.

V následné diskuzi nejvíce dotazů směřovalo na předsedu Tomia Okamuru. Na otázky odpovídalo i nově zvolené vedení RK. V rámci posledního bodu jednání bylo schváleno navržené usnesení. Před ukončením jsme si společně vyslechli hymnu hnutí SPD a na závěr jsem poděkoval všem přítomným za účast a jejich práci pro hnutí SPD.

Převzato z Profilu.

Radek Rozvoral

  • SPD
  • Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mašek (ANO): Situace kolem svobody slova je obzvlášť komplikovaná

14:04 Mašek (ANO): Situace kolem svobody slova je obzvlášť komplikovaná

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k svobodě slova v Evropské unii