Rozvoral (SPD): Odmítáme CovidPass Evropské unie, který diskriminuje neočkované občany

28.03.2021 7:37

Politické usnesení předsednictva hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) k aktuální politické situaci.

Rozvoral (SPD): Odmítáme CovidPass Evropské unie, který diskriminuje neočkované občany
Foto: Archiv Radka Rozvorala
Popisek: Radek Rozvoral

Vážení přátelé, toto je aktuální politické usnesení předsednictva hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD), ve kterém informujeme, že hnutí SPD stojí na straně slušných občanů, kteří chtějí pracovat.

Anketa

V případě, že byste mohli volit předsedu ČSSD, byste dali hlas

hlasovalo: 7334 lidí

Sněmovna by měla konečně projednat zákon SPD na ukončení zneužívání sociálních dávek tzv. nepřizpůsobivými a zákony, které mají pomoci sociálně potřebným. Poslanci hnutí SPD, stejně tak jako doposud, budou hlasovat proti prodloužení nouzového stavu, protože se plně potvrzuje, že plošná opatření nejsou cesta a lockdown není řešení. Za nepřiměřené zákroky policie nese odpovědnost ministr vnitra Jan Hamáček. Musí skončit politika represí vyvolaná vládou Andreje Babiše a ministrem vnitra Janem Hamáčkem. Odmítáme CovidPass Evropské unie, který diskriminuje neočkované občany.  

1. Hnutí SPD stojí na straně slušných občanů, kteří chtějí pracovat. Sněmovna by měla konečně projednat zákon SPD na ukončení zneužívání sociálních dávek tzv. nepřizpůsobivými a zákony, které mají pomoci sociálně potřebným.

V úterý 23. března bude na programu jednání Sněmovny mimořádná schůze, která bude projednávat řadu zásadních zákonů z oblasti sociální politiky. Na prvním místě jde o návrh hnutí SPD na ukončení zneužívání sociálních dávek tzv. nepřizpůsobivými, který je již ve druhém čtení. Ale jedná se i o další důležité zákony, u kterých je SPD předkladatelem, a budeme uplatňovat své návrhy na pomoc slušným a pracujícím občanům. Mimo jiné jde o zvýšení přídavku na dítě o 200 korun měsíčně těm rodičům, kteří pracují, podnikají, nebo se rekvalifikuji v rámci hledání nového zaměstnání, o významné zvýšení příspěvku na péči pro zdravotně postižené občany, kteří potřebují k důstojnému životu pomoc jiných osob, o zajištění dostatečných kapacit v jeslích pro naše nejmladší děti na celém území státu, včetně nejmenších obcí, z veřejných peněz, bez toho, aby rodiče na tuto službu museli doplácet ze svého, a také o zvýšení odměn pěstounů, kteří se starají o ohrožené a opuštěné děti, což je nesmírně záslužná práce, které si vážíme. Hnutí SPD stojí na straně slušných občanů, kteří chtějí pracovat, a citlivě vnímá jejich nejrůznější sociální ohrožení, na která nabízí konkrétní řešení. 

2. Poslanci hnutí SPD, stejně tak jako doposud, budou hlasovat proti prodloužení nouzového stavu, protože se plně potvrzuje, že plošná opatření nejsou cesta a lockdown není řešení.

Vláda ANO, ČSSD s podporou KSČM bude tento týden žádat Sněmovnu o další prodloužení nouzového stavu. Takže pouze další prodloužení lockdownu. Poslanci hnutí SPD, stejně tak jako doposud, budou hlasovat proti prodloužení nouzového stavu, protože se plně potvrzuje, že plošná opatření nejsou cesta a lockdown není řešení. Je evidentní, že přes veškerá plošná vládní opatření je Česká republika statisticky jednou z nejhorších zemí na světě. Je pro nás nepřijatelné, aby občané nemohli cestovat mezi okresy za svými příbuznými, navíc v době blížících se velikonočních svátků. Je třeba chránit pouze rizikové skupiny, kterým by stát měl zajistit volně dostupné léky, vitamíny, dezinfekce, roušky a respirátory. Je třeba otevřít maloobchody a služby a žáci se musí vrátit do škol. Je potřeba umožnit občanům žít a nikoliv je nechat živořit. Česká republika má stále největší nárůst covidu v Evropě za 14 dnů, zatímco například Německo jich má desetkrát méně. Čím dál více se potvrzují naše slova, že lockdown není řešení. Zatímco pacientům v přetížených nemocnicích chybí kyslík, protože je nedostatek kyslíkových láhví, tak ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD) vypisuje výběrová řízení na nákup vodních děl pro policisty. Tato vláda nemá strategii, ztratila důvěru veřejnosti a nese za stávající situaci plnou odpovědnost. Je potřeba urychleně umožnit vznik vlády odborníků.

Radek Rozvoral

  • SPD
  • Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • poslanec

3. Za nepřiměřené zákroky policie nese odpovědnost ministr vnitra Jan Hamáček. Musí skončit politika represí vyvolaná vládou Andreje Babiše a ministrem vnitra Janem Hamáčkem.

Poslední dobou se množí nepřiměřené zákroky policie proti našim občanům. SPD si váží práce policistů, kteří pouze plní úkoly. Za konečný výsledek nepřiměřených zákroků nese plnou odpovědnost ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD). Vše trvá příliš dlouho a vláda nepřišla ani po roce s návrhy, jak situaci řešit mimo nouzový stav. To vyvíjí nesmírné nároky na psychiku právem nespokojené veřejnosti a také policistů, jak postupovat v rámci dodržování chaotických a drakonických vládních opatření. Roušky se třeba musí zcela nelogicky nosit na veřejnosti, přestože je osoba sama. To přeci postrádá logiku a tady je důsledek. Musí skončit politika represí vyvolaná vládou Andreje Babiše a ministrem vnitra Janem Hamáčkem. Nesouhlasíme s tím, aby policie na základě vládních nařízení proti viditelně neozbrojeným občanům používala hmaty a chvaty a povalovala je na zem kvůli nenošení roušek. Nepřiměřené zákroky a postupy proti našim občanům, jako například v Berouně, Ostravě anebo v Uherském Hradišti, je potřeba prověřit a vyvodit z nich konkrétní politickou odpovědnost. Ministra vnitra Hamáčka vyzýváme k demisi.

4. Odmítáme CovidPass Evropské unie, který diskriminuje a segreguje neočkované občany.

17. března představila EU zavedení tzv. CovidPassu, který má za úkol udělat z neočkovaných občany druhé kategorie. Pro SPD je nepřijatelné, aby obsah tohoto CovidPassu určovala EU a podmiňovala jeho platnost mj. druhem použitých vakcín. Obsahem CovidPassu mají být velmi citlivé informace o jeho držiteli a zároveň bude umožňovat u držitelů smartphonů jejich sledování pohybu ve stylu „Velkého bratra". CovidPass zároveň neřeší skutečnost, že jeho držitel může být přenašečem koronaviru, a to bez ohledu, jestli byl anebo nebyl testován anebo očkován. CovidPass také nesmí být pro neočkované diskriminační a segregační, a proto SPD jeho zavedení v této podobě odmítá. Očkování musí být dobrovolné a neočkovaným občanům nesmí být omezovány jejich občanské svobody.

Převzato z Profilu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vítová (ANS): Záměrné matení pojmů levice a pravice

4:32 Vítová (ANS): Záměrné matení pojmů levice a pravice

V současné době dochází k záměrnému matení pojmů. A aby lidé už vůbec nevěděli, jak se mají orientov…