Rozvoral (SPD): Odsuzujeme jakoukoli formu násilí páchanou na ženách

25.11.2020 15:01

Dnes si připomínáme Mezinárodní den za odstranění násilí páchaného na ženách, který vznikl roku 1981, ale až roku 1999 byl tento den uznán oficiálně OSN.

Rozvoral (SPD): Odsuzujeme jakoukoli formu násilí páchanou na ženách
Foto: Archiv Radka Rozvorala
Popisek: Radek Rozvoral

Jeho cílem je zvýšit povědomí o tom, že ženy jsou často oběťmi fyzického, sexuálního i psychického násilí, jehož rozsah zůstává veřejnosti skryt. Tento den má po celém světě vzbudit pozornost kvůli násilí páchaného na ženách, neboť mnoho žen se za svůj život setká s určitou tyranií, násilím jak fyzickým, tak psychickým.

Hnutí SPD nedopustí žádnou formu násilí páchanou na ženách a diskriminaci žen ve všech oblastech naší společnosti. Zároveň budeme podporovat všechny zákony, které přispějí k jejich větší bezpečnosti a řešící potrestání pachatelů všech protiprávních deliktů vedených vůči ženám. V České republice si žen vážíme a zasluhují si náš obdiv ve všech svých rolích, ve kterých během svého života vystupují. Pro nás muže z tohoto tvrzení vyplývá povinnost vytvářet v naší zemi takové prostředí, aby se zde všechny ženy cítily co nejlépe, bezpečně a s láskou vychovávaly naše děti. Hnutí SPD podporuje rodinu, kterou tvoří muž a žena, mající stejná práva a povinnosti a vnímá tradiční rodinu za základ státu.

Nejvíce k ponižování žen a nerespektování jejich základních lidských práv dochází v islámských zemích. Postavení žen je zde chápáno jako druhořadé a mnohá práva jsou ženám upírána. Dle tohoto pohledu je žena podřízena muži a není mu rovnoprávná jako v jiných společenských systémech. Toto podřadné postavení žen v rámci sociální hierarchie je kromě islámu ovlivněno i tradicemi v jednotlivých zemích, kde tvoří muslimové většinu. V těchto zemích musí ženy čelit mnoha omezením ve svých občanských svobodách, neboť je na státní úrovni uplatňováno právo šaría. Toto právo například vybízí k násilí na ženách, pokud má manžel podezření na neposlušnost a za nevěru mohou být ženy ukamenovány. Ženy také v některých islámských zemích nemohou kvůli právu šaría vyjít samy na ulici nebo řídit automobily.

Hnutí SPD i z tohoto důvodu nepřestane usilovat o to, aby se k nám nedostali žádní imigranti, hlásící se k islámské ideologii, které naopak Evropská unie chce různými formami infiltrovat do unijních zemí, včetně naší republiky. V naší republice nechceme imigranty vyznávající netolerantní, nenávistnou, velice násilnou a ženami opovrhující islámskou ideologii, která ženy ponižuje a upírá jim základní lidská práva.

V hnutí SPD chováme k ženám úctu a respekt. V případě zjištění protiprávního jednání vůči ženám, musí být tito násilníci spravedlivě potrestáni. V rámci plnění našeho programu prosazujeme a podporujeme v Poslanecké sněmovně takové zákony, které jsou našim ženám ku prospěchu.

Převzato z profilu.

Radek Rozvoral

  • SPD
  • Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • poslanec

Článek byl převzat z Profilu Radek Rozvoral

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.