Rozvoral (SPD): Ombudsman musí hájit slušné občany, nikoliv nepřizpůsobivé

22.01.2020 10:02

Politické usnesení předsednictva hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) k současné politické situaci.

Rozvoral (SPD): Ombudsman musí hájit slušné občany, nikoliv nepřizpůsobivé
Foto: archiv
Popisek: Radek Rozvoral, SPD

Vážení přátelé, toto je aktuální politické usnesení předsednictva hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD), ve kterém říkáme, že musíme odmítnout klimatické šílenství a diktát Bruselu – o energetice si musí náš stát rozhodovat sám. Úřad ombudsmana musí hájit slušné občany, nikoliv nepřizpůsobivé. Odmítáme leteckou základnu USA na našem území, kterou prosazuje místopředseda ODS Vondra. Snahou odstranit národní vlajky v europarlamentu Brusel opět prokázal, že pošlapává národní identitu. Odmítáme snižování důchodů či zvyšování věku odchodu do důchodu, jak o tom mluví ministryně práce Maláčová z ČSSD.

1. Musíme odmítnout klimatické šílenství a diktát Bruselu
Česká republika by měla z fondu, kterým chce Evropská komise kompenzovat regionům závislým na uhlí a dalších fosilních zdrojích přechod na „klimaticky odpovědné" hospodářství, získat směšných 581 milionů eur (14,6 miliardy korun). Nejvíce má dostat Polsko, Německo a Rumunsko. Hnutí SPD považuje tento návrh za nehoráznost. Jedná se o další prvek klimatického šílenství bruselských novodobých neomarxistů se snahou ovlivňovat hospodářskou a energetickou politiku suverénního státu. Jsme hluboce přesvědčeni o tom, že stát si o těchto věcech musí rozhodovat sám. Hnutí SPD jako jediné zastává názor, že je potřebné tyto návrhy EU odmítnout. Vláda by měla zpracovat státní energetickou koncepci, ve které by měla být jasnou prioritou energetická nezávislost České republiky a zabránění růstu cen energie pro obyvatele a firmy. Vláda ANO, ČSSD s podporou KSČM to nedělá. Přes ujišťování premiéra Babiše ustoupila klimatické doktríně EU a bere na sebe riziko nedostatku energie a jejího prudkého zdražování.

2. Úřad ombudsmana musí hájit slušné občany, nikoliv nepřizpůsobivé
V únoru 2020 se bude na schůzi v Poslanecké sněmovně volit nový veřejný ochránce práv (tzv. ombudsman), kterému končí šestileté funkční období. Za vedení Anny Šabatové, kterou v minulém volebním období zvolili poslanci hnutí ANO, ČSSD a TOP09, úřad neplnil řádně svoji úlohu. Svědčí o tom i důvěra občanů v úřad ombudsmana, která klesla za poslední období z 60 na 50 %, a to zejména značným přičiněním stávající ombudsmanky Anny Šabatové, která hájí nepřizpůsobivé lidi na úkor těch slušných. Výkon funkce Anny Šabatové tvrdě kritizoval také dlouholetý zástupce ombudsmanky Stanislav Křeček, nyní jeden z kandidátů na místo veřejného ochránce práv. Jeho kritika plně odpovídá názoru hnutí SPD.

3. Odmítáme leteckou základnu USA na našem území, kterou prosazuje místopředseda ODS Vondra
O minulém víkendu proběhl sjezd ODS. Na tomto sjezdu zaznělo při projevu europoslance a nově zvoleného místopředsedy Alexandra Vondry odhodlání prosadit v České republice plán vystavět leteckou základnu Američanů na severu Moravy. Doslova řekl: „Radar je pasé, ale odvážně navrhujeme Američanům, abychom v Ostravě-Mošnově zřídili společnou strategickou leteckou základnu, která posílí naši bezpečnost a podpoří těžce zkoušený region. Poláci mají už svůj Fort Trump, tak proč nemáme mít my svůj Trump Air Force Base?" Hnutí SPD tento návrh jednoznačně odmítá. Na rozdíl od Alexandra Vondry hájíme zájmy České republiky, a ne USA. V zájmu České republiky je rozvoj Mošnovského letiště pro obchodní dopravu, a nikoliv jako základny USA. Odmítáme v době míru trvalé rozmístění cizích armád na území České republiky.

4. Snahou odstranit národní vlajky Brusel opět prokázal, že pošlapává národní identitu
Soustavné pošlapávání národní identity přicházející z neomarxistického multikulturního Bruselu je již do nebe volající. Vedení Evropského parlamentu (EP) přišlo s novým nařízením, které zakazuje, aby jednotliví europoslanci mohli mít na svých stolech při jednáních EP národní vlajky států, které reprezentují. Tento zákaz se týká europoslanců vlastenecké SPD, jelikož žádní jiní čeští europoslanci českou vlaječku na svých místech standardně neměli. Vedení EP považuje totiž nově i národní vlajky za banner, přičemž prý bannery, plakáty a jiné transparenty do jednacího sálu EP nepatří. Opět to potvrzuje snahy elitářů EU o smazání národních identit jednotlivých států, které chtějí nahradit jedním multikulturním nadnárodním superstátem. Hnutí SPD se proti takovému postupu tvrdě ohrazuje a zároveň oznamujeme, že naši europoslanci Hynek Blaško a Ivan David budou mít při jednání EP české státní vlajky na svých stolech i nadále. Stejně budou postupovat i europoslanci z celé frakce Identita a demokracie, ve které jsou naši europoslanci sdruženi společně s dalšími 71 europoslanci z dalších vlasteneckých hnutí z celkem devíti evropských států. Hnutí SPD jako jediné důsledně hájí naši národní suverenitu! Braňte ji spolu s námi. Česká republika na prvním místě!

5. Odmítáme snižování důchodů či zvyšování věku odchodu do důchodu, jak o tom mluví ministryně Maláčová
Naprostým neúspěchem je práce důchodové komise organizované ministryní Maláčovou z ČSSD. Opakuje se tak propadák z minulého volebního období, kdy volební komisi vedla ministryně Marksová-Tominová (také ČSSD). Komise fakticky navrhuje snížit garanci základní výše důchodu u většiny občanů. To je naprosto nepřijatelné, stejně jako spekulace o prodlužování délky věku odchodu do důchodu. Hnutí SPD má jasný záměr řešení problému. Důchodová reforma musí být zajištěna ráznou podporou pracujících rodin s dětmi. V našem průběžném systému si nikdo na důchod nespoří, ale děti platí na důchody rodičů! Náš program Rodina na prvním místě je základem pro vytvoření zdrojů pro zajištění důstojného stáří seniorů. Pokud budeme podporovat naše pracující rodiny, nemusíme mít starost o budoucnost.

(převzato z Profilu)

Radek Rozvoral

  • SPD
  • Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prokšanová (KSČM): Ukrajina do EU? Nemyslím si...

6:04 Prokšanová (KSČM): Ukrajina do EU? Nemyslím si...

Měla by se země zmítaná vojenským konfliktem, potlačující politickou opozici, cenzurující média a to…