Rozvoral (SPD): Požadujeme, aby kontrola potravin byla v kompetenci národních států

10.04.2019 11:49

Usnesení předsednictva hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) k aktuální politické situaci.

Rozvoral (SPD): Požadujeme, aby kontrola potravin byla v kompetenci národních států
Foto: archiv
Popisek: Radek Rozvoral, SPD

Vážení přátelé, toto je aktuální politické usnesení předsednictva hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD), v němž upozorňujeme na nehospodárnost Babišovy vlády i odpovědnost vlády a ministra Ťoka za katastrofální stav silnic v ČR. Hnutí SPD požaduje, aby kontrola a postih za dvojí kvalitu potravin a zboží i závadnost potravin byl plně v kompetenci národních států a ne úředníků v Bruselu. EU ukazuje svou zvůli, když Slovákům zakázala zdanit 2,5 procenty nadnárodní potravinové řetězce, a když šikanuje Polsko pod záminkou nových disciplinárních pravidel pro polské soudce. Hnutí SPD bude též prosazovat legislativní kroky k zastavení růstu cen energií.

1. Babišova vláda je nehospodárná.

Babišova vláda ANO a ČSSD s podporou KSČM nehledá úspory v provozních výdajích ministerstev, snižování počtu státních úředníků, zahraničních operacích naší armády, výdajích na nesmyslnou inkluzi ve školství nebo v dotacích pro politické neziskovky. Vláda chce zvyšovat daně. Ministerstvo financí oznámilo záměr zvýšit od příštího roku spotřební daň na líh a tabák. Hnutí SPD programově odmítá zvyšování daní. V případě daně z lihu a tabáku jsme připraveni jednat o výměně daňového zatížení tak, že se stejným dílem sníží daně z příjmu u pracujících rodin s dětmi. Zásadní snížení, až nulová daň z příjmu u pracujících rodin s více dětmi, je zásadním programovým bodem hnutí SPD. Stát taková věc nic nestojí, jen musí škrtat nesmyslné výdaje. Jde o opatření, kdy peníze lidem zůstávají, a které nepodporuje nepřizpůsobivé občany.

2. Požadujeme, aby kontrola potravin byla v kompetenci národních států.

Minulý týden v Evropském parlamentu proběhlo hlasování o zrušení směrnice o dvojí kvalitě potravin a zboží. Dvojí kvalita bohužel zůstává. Hnutí SPD požaduje, aby kontrola a postih za dvojí kvalitu potravin a zboží, případně závadnost potravin byl plně v kompetenci národních států, a ne úředníků v Bruselu. Závadné potraviny a dvojí kvalita zboží jsou příkladem a důsledkem diktátu Evropské unie. Nepotřebujeme nové regulace a směrnice Bruselu. Potřebujeme návrat kompetencí na úroveň národních států. Problém kvality jídla pro naše občany musí řešit Česká republika. Bránit se musíme sami. Diktát EU musí skončit.

3. Nelichotivé vysvědčení Babišovy vlády a ministra dopravy Ťoka.

NKÚ ve své zprávě kritizuje dlouhou dobu výstavby dálnic. Většina našich silnic je v dezolátním stavu. Ve světovém žebříčku kvality silnic se Česká republika těžce propadla z již tak špatného 65. místa až na 74. místo. Umístili jsme se hůře než například Gambie či Tádžikistán! V asfaltu se tvoří víc děr, než kolik jich silničáři za rok stihnou opravit. Vidíme zde nelichotivé vysvědčení Babišovy vlády a ministra dopravy Ťoka (ANO), který za stav silnic a dálnic odpovídá již 5 let. Většinou jde o silnice II. a III. třídy, které přešly již v dezolátním stavu na kraje od státu při zřízení krajů. Vláda přitom slíbila krajům prostřednictvím premiéra Babiše jenom letos na opravy silnic 3-4 miliardy korun. Ty zatím na kraje ale nepřišly. Navíc letos půjde na opravy dálnic a silnic prvních tříd, tedy těch nejdůležitějších, méně peněz než vloni. Do dopravní infrastruktury a sítí dobrý hospodář investuje především. Vládu a především ČSSD však stále více zajímá bezpracná životní úroveň nepřizpůsobivých občanů.

Radek Rozvoral

  • SPD
  • Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • poslanec

4. Neuvěřitelná arogance a zvůle diktátorského Bruselu.

Evropská unie diktuje a nařizuje suverénnímu Slovensku, co smí a co nesmí. Nyní Slovákům zakázala zdanit 2,5 procenty nadnárodní potravinové řetězce, které každoročně odvádějí do svých mateřských zemí nezdaněné miliardy ve formě zisků a dividend. To vše bez povinnosti alespoň část ze svých zisků reinvestovat zpět. To je neuvěřitelná arogance a zvůle diktátorského Bruselu. Jen to dokazuje, že Evropská unie prosazuje globální zájmy nadnárodních firem. V České republice je hnutí SPD jediná politická síla programově prosazující ukončení diktátu EU a regulaci vývozu zisku u nadnárodních společností. Jde o téměř 25 miliard měsíčně a tento zisk zde vydělávají na nízkých mzdách lidí.

5. Prosazujeme zastavení růstu cen energií.

Hnutí SPD bude prosazovat legislativní kroky k zastavení růstu cen energií. V současné době dochází ke skokovému nárůstu cen. Je pravděpodobné, že zde selhávají regulační mechanizmy, které mají bránit spotřebitele na tomto specifickém trhu. Hnutí SPD prosazuje programově zvýšení regulačních a kontrolních mechanizmů státu v oblastech, kde hrozí monopolní chování. Voda a energie jsou přesným příkladem. V případě vody budeme prosazovat deprivatizaci firem zajišťujících zásobování vodou pro občany.

6. Evropská unie kopíruje sovětskou Brežněvovu doktrínu omezené suverenity.

Odsuzujeme šikanu Polska ze strany Evropské unie. Evropská komise totiž zahájila minulou středu řízení s Polskem pod záminkou nových disciplinárních pravidel pro polské soudce, která podle komise podkopávají nezávislost soudů a ohrožují demokracii. Evropská unie tak kopíruje sovětskou Brežněvovu doktrínu omezené suverenity a vměšuje se do vnitřních věcí suverénních států.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jurečka (KDU-ČSL): Plán, jak pomoci naplnit peněženky pracujících rodin

15:14 Jurečka (KDU-ČSL): Plán, jak pomoci naplnit peněženky pracujících rodin

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k prorodinné politice KDU-ČSL