Rozvoral (SPD): Řecko zamezuje vstupu nelegálním imigrantům z Turecka stavbou zdi

22.10.2020 14:33

Řecká vláda po svém pondělním zasedání oznámila, že výrazně rozšíří zábrany podél hranic s Tureckem.

Rozvoral (SPD): Řecko zamezuje vstupu nelegálním imigrantům z Turecka stavbou zdi
Foto: Archiv Radka Rozvorala
Popisek: Radek Rozvoral

Podle agentury AP, která informaci zveřejnila, chce Řecko tuto hraniční zábranu vybudovat, jelikož se obává dalšího masivního přílivu imigrantů přes tuto společnou pozemní hranici, kterou Turci přestávají střežit. Odhaduje se, že v Turecku je okolo čtyř milionů imigrantů, převážně muslimů z afrických států, kteří se chtějí nelegálně dostat do zemí Evropské unie.     

Hnutí SPD zásadně odmítá probíhající islamizaci evropských zemí, která neustále probíhá i proto, že lídři Evropské unie nečiní razantní kroky, aby tuto nelegální činnost silně omezili. Nyní na to nejvíce doplácí Řecko, a to již od února letošního roku, kdy Ankara oznámila rozhodnutí tureckého prezidenta Erdogana, že už dál nehodlá dodržovat migrační dohodu s Evropskou unií a že lidem přestane aktivně bránit v překročení hranic. Řecko musí současně řešit dva velmi důležité problémy. Za prvé musí střežit svou hranici s Tureckem, aby zabránilo nelegálním imigrantům ve vstupu na řecké území, a dále musí učinit taková opatření, aby se ve velkém nerozšířila nemoc covid-19 mezi imigranty, kteří pobývají v přeplněných řeckých uprchlických táborech. 

Anketa

Podporujete omezení volného pohybu a uzavření obchodů?

68%
32%
hlasovalo: 24314 lidí

Nová řecká vláda boj s nelegálními imigranty nevzdává a přijímá různá opatření, jak tento nežádoucí stav alespoň omezit. Jedním z nich je i vybudování hraniční zdi na nejvíce překračovaném území imigranty mířícími z Turecka do Řecka. Zeď ze železa a betonu o délce 26 kilometrů nahradí dosavadní zábranu, kterou je plot s ostnatým drátem, a naváže na už vybudovaný desetikilometrový úsek hraniční zábrany. Dle vyjádření, které sdělil vládní mluvčí Stelios Petsas, přijde projekt státní pokladnu na 63 milionů eur (1,72 miliardy korun) a dokončen by měl být do dubna příštího roku. Řecká vláda si od tohoto záměru slibuje zasadit rozhodující úder pašerákům, kteří kupčí s lidmi, jež se chtějí dostat do evropských zemí a zde pak žít ze štědrých sociálních dávek.

Ještě větší problém přináší tito ekonomičtí imigranti v šíření své islámské ideologie, která je neslučitelná s křesťanstvím. Náboženství v Evropě má a v minulosti mělo významný vliv na evropské umění, kulturu, filosofii a právo. Evropané se hlásí hlavně ke křesťanským církvím. Řecko střežení 206 kilometrů dlouhé hranice s Tureckem velmi vysiluje, protože pro cestu přes tuto hranici se rozhodne většina imigrantů z Afriky a Asie, kteří v jejím překonání spatřují vstupní bránu do Evropské unie. Nová hraniční zábrana má vzniknout podle vzoru zábran, které za stejným účelem vybudovaly Spojené státy na hranici s Mexikem. Bariéra v USA je dlouhá 1.050 km a rozprostírá se na území Arizony, Kalifornie, Texasu a Nového Mexika.

Hnutí SPD vnímá těžkou situaci Řeků v boji proti nelegální imigraci a přeje jim, ať v úsilí ochrany svých hranic před nelegálními vstupy imigrantů nepolevují. Stavba hraniční zdi na pozemní hranici s Tureckem je zajisté dobrá investice pro dnešní dobu i pro budoucnost. Příliv nelegálních imigrantů do Evropy představuje velké bezpečnostní riziko pro všechny unijní občany. V SPD nás velmi znepokojuje laxní přístup unijních lídrů řešit tuto problematiku, což je i jedním z důvodů, proč prosazujeme referendum o vystoupení České republiky z EU.

(převzato z Profilu)

Radek Rozvoral

  • SPD
  • Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • poslanec

Článek byl převzat z Profilu Radek Rozvoral

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Premiér Fiala: Dálnice stavíme a připravujeme nejrychleji v historii

10:21 Premiér Fiala: Dálnice stavíme a připravujeme nejrychleji v historii

Páté jednání Vládního výboru pro strategické investice 22. dubna 2024 se týkalo především financován…