Rozvoral (SPD): S velkou úctou a respektem si připomínáme památku válečných veteránů!

11.11.2021 11:03 | Komentář

Hnutí SPD je v současné době jediná parlamentní strana, která prosazuje obnovení svrchovanosti a suverenity naší republiky, a proto si s pietou připomínáme všechny naše občany, kteří za naši svobodu bojovali a položili i své životy.

Rozvoral (SPD): S velkou úctou a respektem si připomínáme památku válečných veteránů!
Foto: Archiv Radka Rozvorala
Popisek: Radek Rozvoral

Patří mezi ně také váleční veteráni, jejichž svátek si dnes 11. listopadu celosvětově připomínáme v rámci Dne válečných veteránů u příležitosti konce první světové války. 

Na hrdiny 20. století nesmíme zapomenout. Je třeba dál šířit a předávat našim dětem odkaz minulých generací, jejich vztah k demokracii a zastávané občanské postoje. Je naší povinností tyto hodnoty dále chránit a tím prosazovat a podporovat vlastenectví našich občanů. Mezi veterány řadíme i příslušníky ozbrojených sil či bezpečnostních složek našeho státu. V současné době se tito příslušníci aktivně účastní na obraně naší republiky, za kterou jsou připraveni jako správní vlastenci bojovat do posledních sil. 

Symbolem Dne veteránů se stal květ vlčího máku. Podle Asociace nositelů legionářských tradic byl květ máku, jako symbol vojáků zabitých ve válce, použit před více než 110 lety v Kanadě. K rozšíření vlčího máku jako symbolu zmařených životů vojáků nejvíce dopomohla báseň „Ve flanderských polích“ kanadského podplukovníka Johna McCrae, chirurga armád Britského společenství národů. Ten sloužil na západní frontě, nedaleko belgického města Ypres. Byl otřesen a citově zasažen utrpením, které musel denně vídat, a proto v roce 1915 napsal svoji slavnou báseň. Vyjadřuje v ní nejen žal nad zabitými spolubojovníky, ale zároveň vyzývá následovníky – vlastence k boji. „Před nepřítelem vy nyní hleďte věc naši hájit; my jsme, kdo z rukou ochablých vám předávají zápasu pochodeň; vysoko neste ji nad hlavou.“

Hnutí SPD si velmi váží lidí, kteří nasazovali a stále nasazují životy za uchování míru a naší svobody. Připnutím symbolického látkového nebo papírového květu rudého vlčího máku si připomínáme hrdinství všech těch, kteří se o to zasloužili. Slibujeme, že na tyto vlastence nikdy nezapomene.

Převzato z profilu politika.

Radek Rozvoral

  • SPD
  • Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • poslanec

Článek byl převzat z Profilu Radek Rozvoral

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Kupka: Plavební sezóna na Baťově kanále se blíží - začne už 1. května

6:16 Ministr Kupka: Plavební sezóna na Baťově kanále se blíží - začne už 1. května

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k Baťově kanálu.