Rozvoral (SPD): TOP 09 nám chce totalitně nařizovat shromažďování na veřejnosti!

30.11.2015 12:28

Tato partaj má plná ústa liberalismu, osobní svobody jednotlivce, demokracie a co nejméně státních nařízení, ale najednou, když se to hodí, nás chce omezovat ve svobodném shromažďování na veřejnosti.

Rozvoral (SPD): TOP 09 nám chce totalitně nařizovat shromažďování na veřejnosti!
Foto: RadekRozvoral.cz
Popisek: Radek Rozvoral

Tak nám panu Kalouskovi nějak narostla křidélka, nemyslíte? Jen co vyšlo veřejně najevo, že se tento neúspěšný ministr financí má stát předsedou nula devítky, začal se nám pěkně vybarvovat. Tento člověk nenechá nikdy nit suchou na panu prezidentovi nebo na všech ostatních poslancích co se týká lidských práv a najednou chce protlačit něco, za co by se nestyděl žádný totalitní politik.

Nula devítka chce totiž změnit zákon o právu shromažďovacím a to tím, že navrhuje, aby některá pamětní místa ve dny státních svátků měla sloužit pouze k připomenutí těchto svátků. Reaguje tím tak na situaci na pražském Albertově, kdy bylo toto pietní místo legálně a podle zákona předem zarezervováno při oslavách 17. listopadu příznivci prezidenta Miloše Zemana. Podle pana Kalouska tím chtějí jeho poslanci zabránit tomu, aby v budoucnu někdo znemožnil důstojné oslavy významných dnů. Prý se tak stalo právě letos zmíněného 17. listopadu, kdy na Albertov kvůli shromažďování na podporu prezidenta nemohli studenti. To ale samozřejmě není pravda, jelikož pokud by studenti přišli v jakoukoli jinou dobu, než která byla předem ohlášena pořadateli shromáždění, mohli památku důstojně uctít podle svých představ.

Ten, kdo chce zákonem omezovat svobodu shromažďování a vyjádření svobodných názorů občanů nemá v demokratické společnosti co pohledávat a já jen doufám, že po tomto totalitním návrhu se preference nula devítky i s jejím novým předsedou budou i nadále postupně propadat a že tato sluníčková partaj brzy upadne v zapomnění. 

Radek Rozvoral

  • SPD
  • Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátorka Zwyrtek Hamplová: Orbán - Musíme Evropu zachránit před novodobými soudruhy

14:07 Senátorka Zwyrtek Hamplová: Orbán - Musíme Evropu zachránit před novodobými soudruhy

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k čtvrtečnímu projevu maďarského premiéra Viktora Orb…