Rozvoral (SPD): Tradiční rodina je pro hnutí SPD na prvním místě a zasluhuje podporu

13.05.2022 10:21

Na neděli 15. května připadá Mezinárodní den rodin, který přijala Organizace spojených národů svou rezolucí v roce 1994. V České republice si ho připomínáme od roku 2006 jako významný den.

Rozvoral (SPD): Tradiční rodina je pro hnutí SPD na prvním místě a zasluhuje podporu
Foto: Archiv Radka Rozvorala
Popisek: Radek Rozvoral

Tradiční rodinu tvořenou mužem, ženou a dětmi považujeme za základní prvek naší společnosti. Hnutí SPD ve svém programu podporuje všechny slušné a pracující občany, kdy prioritní pomoc státu zasluhují rodiny s dětmi. Pomoc rodinám musí být skutečně výrazná a motivující. Stát musí cílit na to, aby hlavně pro mladé rodiny zajistil dostupné bydlení, práci, a pro jejich děti dostatek vzdělávacích institucí, včetně jeslí a mateřských školek. Je to pro nás prioritní téma, a svědčí o tom, že požadujeme zakotvit do Ústavy České republiky definici institutu manželství a rodičovství jako vztahu muže a ženy a institutu rodiny jako společenství, které tvoří rodiče (muž a žena) a děti, a které si zaslouží speciální ochranu a podporu ze strany státu.

My v SPD chceme, aby se rodilo co nejvíce dětí řádným rodinám, neboť jsou přínosem naší společnosti a představují regulérní investice do budoucího prospěchu, který děti z takových rodin naší republice přinesou. Proto ve svém programu cílíme konkrétními návrhy na podporu mladých pracujících rodin s dětmi a pracujících rodin s nižšími příjmy. Navrhujeme výhodné manželské půjčky pro pracující rodiny s výrazným snížením splácené částky vždy po narození dítěte a chceme poskytnout příspěvek na splácení hypotéky rodinám v době, kdy jeden z rodičů pečuje o dítě v rámci rodičovské dovolené.

Též máme připravený návrh na výrazné zvýšení daňového zvýhodnění na děti; na dvojnásobek u prvního a druhého dítěte v rodině a na čtyřnásobek u třetího a každého dalšího dítěte. Pracujícím rodičům chceme zvýšit porodné na první a druhé dítě a poskytnout jim porodné i u třetího a každého dalšího narozeného dítěte. Jako samozřejmost bereme pravidelné zvyšování přídavků na děti. Prioritně podporujeme zvyšování sociálních dávek pro zdravotně postižené děti i rodiče, kdy jsme ve Sněmovně předložili příslušné novely zákona č. 108/2006 Sb. o sociálních službách.

Anketa

Souhlasíte s trvalým umístěním vojsk jiných členských států NATO na území ČR?

4%
95%
hlasovalo: 47751 lidí

V posledních dvou letech v době koronavirové pandemie byly právě na rodiny kladeny velké nároky. Členové rodin chránili a zabezpečovali své zranitelné členy, rodiče se větší mírou starali o děti, které nechodily do školy, učili se s nimi a zároveň si museli plnit své vlastní pracovní povinnosti, aby rodinu zabezpečili finančně. Nyní se pro změnu musí vyrovnávat s drahotou všech základních komodit potřebných pro chod domácnosti, zdražováním potravin, a čelit stále se zvyšující inflaci. Současná vláda Petra Fialy pro rodiny s dětmi nic nečiní.

V rámci tohoto významného dne bychom si měli připomínat roli rodiny, a to jak ve společnosti, tak i v osobním životě. Důležité je mít na paměti posilování vztahů uvnitř rodiny a myslet na vzájemnou podporu rodinných příslušníků, a to i mezigenerační. V hnutí SPD budeme vždy podporovat tradiční fungující rodiny, neboť jsou základem budoucí prosperity naší republiky.

Radek Rozvoral

  • SPD
  • Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • poslanec

Článek byl převzat z Profilu Radek Rozvoral

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zábranský (Piráti): Pražské náplavky oživí otevřená keramická dílna v kobce 1

18:09 Zábranský (Piráti): Pražské náplavky oživí otevřená keramická dílna v kobce 1

Návštěvníci pražských náplavek se mohou těšit na nové místo k zábavě, odpočinku a kreativnímu vyžití…