Rozvoral (SPD): Turecká „vyčůranost“ dostává Evropskou unii pod tlak!

24.02.2016 11:27

I když se nakonec turecký premiér Davutoglu summitu EU minulý týden nezúčastnil, udělali Turci všechno proto, jako kdyby tam byl! Tlak na EU vyvinuli i bez jeho účasti!

Rozvoral (SPD): Turecká „vyčůranost“ dostává Evropskou unii pod tlak!
Foto: RadekRozvoral.cz
Popisek: Radek Rozvoral

Na řecké ostrovy v Egejském moři připlulo z Turecka od úterý do pátku minulého týdne dalších více než 11 tisíc imigrantů, což je zřetelný nárůst proti předchozím dnům. Informovaly o tom řecké sdělovací prostředky, které vyjadřují podezření, že za tímto skokem jsou turecké úřady. „Pašeráci lidí otevřeli stavidla přesně v době mimořádného summitu EU, který se věnoval migrační krizi“, napsal aténský deník Kathimeriny. I další média se domnívají, že počet běženců se náhle zvýšil přinejmenším s tichým souhlasem tureckých úřadů, které tak chtějí dostat pod tlak evropské partnery.

Tyto zprávy se po zmiňovaném summitu EU začaly objevovat i ve sdělovacích prostředcích České republiky a i přes to, že tím chtějí řecké úřady shodit část své odpovědnosti za svou nedostatečnou kontrolu vnější schengenské hranice, jsou tyto informace přinejmenším na pováženou. V žádném případě není dobré se jakýmkoli způsobem podbízet Turecku tak, jak to v poslední době dělá paní Angela, jelikož Turci toho do budoucna pouze zneužijí, o čemž jsem jednoznačně přesvědčen.

Turecké „vyčůranosti“ musíme bezpodmínečně zamezit

Není v žádném případě dobré zemi, kde vládne sunnitský islám, tedy netolerantní, zvrácená a velice násilná ideologie neslučitelná se svobodou a demokracií nabízet kdejaké ústupky a to nejen v podobě několika miliard eur. Sám turecký prezident Erdogan několikrát prohlásil, že je islám pouze jeden, přičemž také nezapomněl dokonce dodat, že je ateismus srovnatelný s terorismem. Na těchto prohlášeních je vidět, že bude Turecko využívat jakéhokoli ústupku EU k příležitosti povinného šíření islámské ideologie do celého světa tak, jak to nařizuje džihád.

Obrovským nebezpečím proto bude, pokud své „vyčůranosti“ Turecko využije k prosazení svého nejdůležitějšího zájmu a to dotlačit EU k bezvízovému styku pro své občany, kteří by pak mohli volně cestovat skoro po celé Evropě. Této turecké „vyčůranosti“ musíme bezpodmínečně zamezit a nenechat se k tomu za žádných okolností dotlačit.

Radek Rozvoral

  • SPD
  • Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Blažek: Snížení rizika zpronevěry peněz z advokátní úschovy

10:04 Ministr Blažek: Snížení rizika zpronevěry peněz z advokátní úschovy

Ministerstvo spravedlnosti aktuálně diskutuje opatření ke snížení rizika zpronevěry peněz z advokátn…