Rozvoral (SPD): Vládní poslanci odmítají projednávat návrhy hnutí SPD řešící pomoc občanům!

27.01.2024 6:11 | Komentář

Dnem 16. ledna 2024 začala po vánočních svátcích naplno pracovat Poslanecká sněmovna a tím naplňovat svou hlavní činnost. Ta spočívá v předkládání zákonů a jejich novel oprávněnými subjekty a osobami.

Rozvoral (SPD): Vládní poslanci odmítají projednávat návrhy hnutí SPD řešící pomoc občanům!
Foto: Archiv Radka Rozvorala
Popisek: Radek Rozvoral

Následně po zařazení na program jednání probíhá legislativní proces schvalování. Poslanci vždy před začátkem každé řádné schůze Sněmovny mají též možnost předkládat zařazení nových bodů na pořad jednání, o kterých se následně hlasuje, zda se schválí a budou se tak prioritně projednávat. Vždy by se mělo jednat o závažné body, které si vyžadují okamžitá řešení.

Hnutí SPD je silně nespokojeno s tím, jak současná pětikoaliční vláda v čele s premiérem Petrem Fialou ničí svým neodborným a nekompetentním řízením ekonomiku celé země, na což doplácí naše firmy, živnostníci a občané. Naší jedinou cestou, jak všem našim občanům pomoci v této pro ně těžké době, je navrhovat na té nejvyšší úrovni, tedy v Poslanecké sněmovně, nové body programu jednání Sněmovny. Vždy by se prioritně měly projednávat body, které přispívají k prosperitě naší ekonomiky, k zajištění bezpečí občanů a zvyšování jejich životní úrovně. Hnutí SPD této možnosti využívá, a na každé schůzi předkládáme zařadit na program jednání body, které v rámci realizace vzešlých navrhovaných řešení zvýší prosperitu naší suverénní České republiky a zabezpečí, aby naši občané měli více peněz, bezpečí a spravedlnosti, a měli stále lepší podmínky pro své žití.

Jako příklad uvedu několik bodů, které naši poslanci již na schůzích Sněmovny navrhli. Jsou to tyto body: Řešení zákazu určitých typů topidel; Vláda navrhuje výrazné omezení počtu lékařských pohotovostí; Fialova vláda odmítá řešit inflaci a drahotu; Kvůli Fialově vládě zdraží vodné a stočné; Selhání ministra pro místní rozvoj Ivana Bartoše z Pirátů a koalice Spolu v oblasti zajištění bydlení pro občany; Dlouhodobý nedostatek základních léků; Stav politiky a veřejných financí, se kterými jsou nespokojeny tři čtvrtiny českých občanů; Kritická situace sociálně ohrožených skupin občanů v důsledku nezvýšení životního a existenčního minima vládou Petra Fialy; Vážná rizika a negativní dopady snížení normativu a příspěvku na bydlení vládou a koaličními poslanci a návrh SPD na jejich řešení a pomoc občanům; Zvýšení příspěvku na péči pro zdravotně postižené občany.

Poslanci vládní koalice ale vždy všechny naše návrhy s arogancí svou vlastní, všemi svými přítomnými hlasy zamítli. My to ale nevzdáváme. V hnutí SPD budeme i nadále hájit zájmy našich občanů a bojovat za to, aby se jim v České republice dobře žilo.

Radek Rozvoral

  • SPD
  • Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • poslanec

Článek byl převzat z Profilu Radek Rozvoral

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

SOCDEM: Digitální švarcsystém křiví pracovní trh, změnu musíme provést sami

20:03 SOCDEM: Digitální švarcsystém křiví pracovní trh, změnu musíme provést sami

Mohou se lidé, pracující pro online platformy, domáhat svých práv? Tuto otázku si kladou nejenom kur…