Rumler (Svobodní): Stát připravuje další útok na soukromé vlastnictví

11.06.2015 20:34

Není už snad den v týdnu, ve kterém by se politikům či úředníkům nevylíhnul v jejich mozku nápad, jak ještě více utáhnout šrouby španělské boty. Tu v zájmu jakéhosi jimi definovaného dobra nazouvají každému v zemi už ve chvíli, kdy porodník teprve stříhá novorozenci pupeční šňůru.

Rumler (Svobodní): Stát připravuje další útok na soukromé vlastnictví
Foto: red
Popisek: Logo Strany svobodných občanů

Naposledy se ministerstvo vnitra rozhodlo věnovat městským policistům novou pravomoc - v současnosti mohou služebně vstupovat pouze do veřejnosti přístupných prostor, a to pouze v pracovní či otevírací době. Podle novely budou moci i do skladů, kuchyní a dalších neveřejných prostor, a to i mimo pracovní dobu. Budou tak prý moci lépe kontrolovat, zda tam lidé mladší osmnácti let nepijí alkohol. Je to nová páka s nápisem šikana použitelná na provozovatele kaváren, hospod nebo obchodů.

Zapomeňte na nápisy soukromá prostor, private a podobně. Váš majetek se stává věcí veřejnou a kdejaký hejhula zaměstnaný obcí (protože strážník ničím jiným, než zaměstnancem obce v podstatě není) vám bude šmejdit po kancelářích a skladech v kteroukoli denní či noční hodinu. Můžete jen doufat, že vás třeba aspoň vzbudí a pozve ke kontrole vašeho majetku a nebude se beranidlem probourávat vašimi dveřmi.

Nemůžu si pomoct, ale přijde mi to jako zásah na úrovni domovní prohlídky a tu u nás dosud povoloval soud. Teď má úzká skupina vyvolených získat tuto pravomoc bez jakéhokoli soudního příkazu! To mi připadá skandální a neobhajitelné a neospravedlní to u mě ani tisíce zhulákaných adolescentů.

Každý svobodomyslně uvažující člověk by se měl takovým nápadům hlasitě postavit, zatím jde „jen“ o živnostníky, ale známe to… Nedivil bych se, kdyby brzy dostal nějaký kancelářský či politický mudrlant nápad, že teenageři chlastají také doma, když jejich rodiče odjedou navštívit na víkend tetičku.

Žádné vyšší dobro v tomto případě neexistuje. To, co je dobré a přijatelné pro jednoho, je špatné a nepřijatelné pro druhé. Zaštiťování univerzálním dobrem a anobudelépismem je jen zástěrka pro větší šmírování, větší kontrolu a masivnější útoky na soukromí, soukromé vlastnictví a osobní svobodu každého jednoho z nás. Jen by tihle bezskrupulozní sloužící Velkého bratra měli mít na paměti, že donekonečna se šroub utahovat nedá, závit se jednou strhne a španělská bota spadne. Jenže v tu chvíli je už zmučený člověk tak naštvaný, že prahne jen a jen po velmi kruté odvetě. Ono šikanovat lidi nejde do nekonečna.

Jenže tohle si těžko uvědomí socialisté z ČSSD, otrlí pragmatici z ANO a bezpohlavní kourohvičky z KDU-ČSL, když dodnes nepochopili, že Orwellova kniha 1984 a systém Velkéhé bratra není návod, ale varování.

Martin Rumler
člen Republikového výboru Strany svobodných občanů

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Paroubek (ČSSD): Šmardova SOCDEM na cestě podrazů

15:41 Paroubek (ČSSD): Šmardova SOCDEM na cestě podrazů

Od časů B. Sobotky, jehož je Šmarda věrným přítelem a učedníkem, strana Lidového domu nastoupila pod…