Růžička (KDU-ČSL): Cestu Sychrovem čeká oprava

10.10.2020 22:24

Po loňské první etapě opravy ulice bratří Hlaviců od křížení s ulicí Plotky směrem k horní části sídliště Sychrov přichází na řadu etapa druhá – oprava komunikace od vjezdu do sídliště, tedy od křižovatky s hlavní silnicí Sychrov po křižovatku s ulici Plotky. I přes určitá omezení zůstane průjezd opravovaným úsekem komunikace zachován po celou dobu stavebních prací. Jejich hlavní fáze odstartuje v pondělí 12. října.

Růžička (KDU-ČSL): Cestu Sychrovem čeká oprava
Foto: Archiv PL
Popisek: Místostarosta Vsetína Jiří Růžička

Zhotovitel, jímž se na základě veřejné soutěže, do níž se přihlásilo šest firem, stala společnost PORR, a. s. Praha s nabídnutou cenou 3, 17 mil. bez DPH, převzal staveniště ve středu 7. října.

Téhož dne zahájil přípravné práce spočívající ve vytyčování tras inženýrských sítí, zřízení zařízení staveniště a řezání živičných ploch. „V pondělí 12. října zhotovitel zahájí hlavní část opravy. Ta zahrnuje odfrézování stávající živičné vrstvy, výměnu chybějících či poškozených obrubníků, výškovou úpravu uličních vpustí a výměnu těch nefunkčních, výměnu poklopů s rámy na kanalizačních šachtách, položení nové živičné vozovky, ale například i obnovu vodorovného dopravního značení, nátěr okolních zábradlí a další práce,“ vyjmenoval starosta Jiří Růžička a pokračoval: „Snahou města je, aby po celou dobu stavby byla komunikace průjezdná, pouze s omezeními v místě provádění prací. Při frézování živičného povrchu a pokládce nové vozovky bude doprava omezena vždy na polovinu silnice. Žádám v této souvislosti občany o trpělivost a respektování přechodného dopravního značení.“

O aktuálně prováděných pracích a z nich plynoucích omezeních budou lidé informováni prostřednictvím informačních tabulí a letáků vylepených na vstupech do bytových domů v okolí stavby. Na její realizaci má zhotovitel podle smlouvy 65 dní.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ožanová (ANO): Protidrogový koordinátor koordinuje místo boje proti drogám prezidentskou kancelář?

21:10 Ožanová (ANO): Protidrogový koordinátor koordinuje místo boje proti drogám prezidentskou kancelář?

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k zákazu HHC.